.
Jan Paternoster en Eva De Roo
donderdag 22 december 2022

Eva De Roo: “Er moet vooral over gesproken worden”

De verhalen raken haar wel

Tijdens De Warmste Week zat Eva De Roo een hele week lang opgesloten in een huis, samen met enkele collega’s. Dat betekent ook elk jaar weer dat ze haar kinderen een hele week lang moet missen.

Gelukkig was vader Jan Paternoster er om voor de kinderen te zorgen. “Hij heeft veel van die zorg voor zijn rekening genomen. Nochtans had hij het ook erg druk met ‘The Voice’ en Black Box Revelation. Maar hij is ook de eerste om te zeggen: ‘Komaan, ga ervoor’. Hij weet hoeveel voldoening deze actie me geeft”, zegt Eva in Story.

De kinderen namen dit jaar ook geen kijkje bij Het Warmste Huis. Maar ze kwamen wel hun mama ophalen. Speciaal voor de oudste zoon van Eva werd een aftelkalender gemaakt, zodat hij kon aftellen tot kerstavond.

Met De Warmste Week proberen Eva en het hele team errond altijd een mooi bedrag op te halen. Het is elke keer mooi als er records sneuvelen, maar dat is niet de reden waarom ze het doen.

“Het is vooral belangrijk dat er over kansarmoede wordt gesproken, dat er geen schaamte hoeft te zijn rond het onderwerp. Maar natuurlijk is ook elke euro welkom. Ik verwacht elk jaar veel van de solidariteit van de Belg. In deze financiële crisis beseffen we des te meer hoe snel je in de problemen kan komen.”