.
Gella Vandecaveye
vrijdag 11 februari 2022

Gella Vandecaveye is niet gelovig: “Het is toch allemaal goed gekomen”

Ze brak in 1998 haar nek

De ene gelooft in het Christendom, de ander in het boeddhisme, enzovoort. Topsportster Gella Vandecaveye gelooft volgens zichzelf niet in één geloof speciaal, maar wel in het door haar bedachte ‘ietsisme’. Toch liet meer dan 20 jaar geleden haar lichaam zegenen op een bedevaart om zich kwetsuren te voorkomen. Toch werd ze er niet voor behoed en brak ze haar nek.

“Maar het is wel weer goed gekomen. Ik heb in mijn leven veel chance gehad, dat is waar. Ik zeg altijd dat ik ben geboren voor het geluk. Maar misschien heb ik dat op de een of de andere manier ook afgedwongen. Ik ben alleszins dankbaar. Wie ben ik dankbaar? God? Ik kan daar geen naam op plakken “, zegt ze in Primo.

Dat Gella al die zware blessures opliep, dat is volgens haar gebeurt met een reden. “Ik geloof daar echt in. Maar ik heb geen redenen om te klagen. Natuurlijk was ik toen in paniek, maar het geloof dat alles uiteindelijk wel goed komt, heeft me overeind gehouden. Je zal maar als pessimist geboren worden. Je moet vooral in jezelf en een goede afloop geloven.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Gella Vandecaveye

Meer Over:

Gella Vandecaveye