.
News Image

Gella Vandecaveye geeft zieke kinderen droomvakantie

Hartverwarmend kerstverhaal: Beyond The Moon, C&A en Gella Vandecaveye zetten zich belangeloos in voor het goede doel.


Dat C&A een winkelketen met een groot hart en empatisch vermogen is bewijst hun sponsoring aan en inzet voor Beyond the Moon, een organisatie waarvan ex-judoka Gella Vandecaveye ambassadrice is. Zij zetten zich belangeloos in voor gezinnen met een ziek kind. Velen onder hen hebben massa's medische ondersteuning nodig. Denk maar aan ziekenhuisbedden, douchebrancards, tilliften e.d. meer. Beyond the Moon bezorgt deze mensen een gratis vakantie, betaalt en regelt alles voor hen. Het gezin moet enkel de valiezen inpakken en volop genieten.En het is net hier waar de C&A Foundation een grote bijdrage levert: al 5 jaar op rij verkopen zij enkel tijdens de maand december knuffels ten voordele van Beyond the Moon. Zonder hun immense steun en gigantische inzet zou de opzet van deze vereniging misschien niet ten volle lukken aangezien zij geen beroep doen op overheidssteun. Hun jaarlijkse doelstelling is immers om elke week aan één gezin een familievakantie te schenken. (m.a.w. 52 vakanties per jaar)Pascale Somers, manager en medestichter van Beyond the Moon, vertelde ons het volgende: Dankzij de steun van de C&A Foundation konden er al 68 gezinnen genieten van een all-in familievakantie, die telkens op maat en volgens de behoeften van het zieke kind werd georganiseerd. We zijn zeer dankbaar en waarderen enorm de trouwe steun van C&A. We stellen alles in het werk om, namens hen, aan zoveel mogelijk zieke kinderen en hun families die beantwoorden aan onze selectiecriteria, een ontspannende gezinsvakantie te bieden. Niet alleen het zieke kind heeft er baat bij, de andere gezinsleden betrekken we hier ook bij en worden ter harte genomen. Tijdens de onvergetelijke Beyond the Moon vakantie krijgt iedereen onze aandacht, zowel de broers en zussen als ouders, en soms zelfs de grootouders die voor het zieke kind zorgen. Er zijn dit jaar een aantal gezinnen die voor de eindejaarsperiode een Beyond the Moon vakantie aangeboden hebben gekregen als kerstgeschenk. We kijken er naar uit om nog vele families opnieuw gelukkig te maken in 2015 dankzij de steun van C&A!Ook Gella Vandecaveye is vol lof over de acties en is trots om ambassadrice te zijn van en voor deze goede zaak. In 2010 gaf ze het allereerste knuffeltje aan één van de Beyond the Moon kinderen, en ook in 2013 reikte Gella knuffels uit aan het 50e gezin met een ernstig ziek kind dat een vakantie had gekregen dankzij de knuffelverkoop van C&A.

Vorig jaar was ik aanwezig op de 50e verjaardagsviering van C&A België en tegelijkertijd vierden we het 50e gezin dat gelukkig werd gemaakt met een Beyond the Moon vakantie dankzij de steun van deze winkelketen. Ik overhandigde hiervoor toen aan C&A de Beyond the Moon Gold Award. Al vijf jaar op rij gaat de opbrengst van de verkoop van knuffels integraal naar Beyond the Moon, het goede doel waarvan ik ambassadrice ben sinds 2009. Deze vereniging doet geen aanspraak op subsidies, daarom is de steun van zulke bedrijven zeer welkom. - dixit Gella.Dat zo'n broodnodige vakantie, die door medische problemen en bijkomende hoge kosten niet altijd vanzelfsprekend is voor sommige families, enorm geapprecieerd en gesmaakt wordt staat als een paal boven water. De duur van de vakantie varieert van 3 tot 7 dagen en is uiteraard afhankelijk van de medische situatie van het kind en/of andere familiale omstandigheden. Het verhaal van de familie Bianchi is een mooi voorbeeld van wat een gezinsvakantie betekent voor personen die dagelijks met dergelijke problemen geconfronteerd worden. Daar het voor hen bijna niet haalbaar was om ver weg te gaan, zijn ze in juli 2014 naar Center Parcs Erperheide geweest voor een zeer deugddoende gezinsvakantie. Dit allemaal dankzij de financiële steun van C&A n.a.v. hun knuffelverkoop eind 2013. De Bianchi's hebben 2 kindjes: Jana (8 jaar), die aan een rolstoel gekluisterd zit en Dario (5 jaar). Op vakantie gaan zoals anderen dat doen is bijgevolg geen evidentie voor hen.Wij zijn heel blij met dit mooie initiatief, op deze manier kunnen gezinnen met veel zorgen en kosten op verlof gaan zonder zelf iets te moeten regelen. Er zijn jammer genoeg nog zoveel families die dit kunnen gebruiken en voor wie het echt cruciaal is. Tijdens onze vakantie in Erperheide hadden we eindelijk de mogelijkheid om eens echt te genieten. Het personeel stond ook steeds klaar om te helpen. Onze dochter Jana heeft zelfs twee uur in het zwembad doorgebracht en voelde zich heel gelukkig en ontspannen, tot groot plezier van haar broertje Dario. Het was per slot van rekening onze eerste vakantie samen, iets wat voor we Beyond the Moon kenden alleen maar in onze dromen bestond. Dario liep de ganse week heel vrolijk rond, knuffelde en kuste Jana voortdurend omdat ze nu eindelijk eens samen konden genieten van o.a. de waterpret in het zwembad. Als onze kinderen lachen en gelukkig zijn, dan is onze wereld compleet. De zorgen worden dan ook even vergeten. Daarom gaat onze allergrootste dank uit naar onze sponsor, C&A België/Luxemburg. Het contact met het kantoor van Beyond the Moon verliep uitstekend, de medewerkers stonden steeds voor ons klaar met betrekking tot de organisatie van de reis. Zonder hen en C&A zou deze reis er voor ons niet ingezeten hebben. Wij zijn uitermate dankbaar. - vertelde mama Giannoula.Wil ook jij een knuffeltje kopen? Rep je dan naar de dichtstbijzijnde C&A winkel. De knuffels worden tot eind december verkocht. (tot einde voorraad)

Alle info betreffende Beyond the Moon vind je op hun website www.beyondthemoon.org en op Facebook https://www.facebook.com/beyondthemoon.org(l.t)
Download onze app voor Android of iOS