.
News Image

Gella Vandecaveye: Fourseasons Rally t.v.v. Beyond the Moon

Onze ex-judoka nam de laatste week van maart deel aan de Fourseasons Rally Spring edition ten voordele van Beyond the Moon. Zowel als piloot als navigator.


Gella is ambassadrice van Beyond the Moon en kersvers gezicht van de Fourseasons Rally. Ze is echter niet aan haar proefstuk toe, want in 2005 en 2006 nam ze reeds 2 maal deel aan de woestijnrally Paris-Dakar.De Fourseasons Rally is een nieuw en uniek rallyconcept dat openstaat voor zowel oldtimers als GT-wagens. Zoals zijn naam al doet vermoeden, zal deze rally je tijdens 4 seizoensgebonden meerdaagse toertochten laten kennismaken met de meest pittoreske routes van Europa. Van historisch circuit tot metropool, bocht na bocht, editie na editie, zul je bij elke rit en tijdens roadbook challenges weer dat pure rijgenot kunnen ervaren. Verwacht je aan mooie landschappen, maar af en toe ook aan pittig bochtenwerk en activiteiten die het hart van elke autofan sneller doen slaan.Geen race, geen decadentie, geen champagne. Gewoon genieten van de wagens en de weg. Met de Fourseasons Rally trekken ze de grenzen over, maar er staan ook enkele dagtochten gepland.

Het gaat dan zowel over oldtimers, nieuwe sportwagens en youngsters, wagens uit de jaren '90. Maar laat ons duidelijk zijn: een rally is totaal geen race. Het is eerder een wandeling met de wagen, langs de mooiste routes in Europa. Men rijdt niet in colonne: de deelnemers krijgen een kaart met het bolletje-pijltje-systeem en rijden op hun eigen tempo. Onderweg krijgen ze een aantal uitdagingen. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd om van punt X tot punt Y te rijden met een gemiddelde snelheid van 25 kilometer per uur. Het gaat weliswaar nooit over snel rijden, want ze gebruiken de openbare weg. Het gaat eerder over de puurheid van het rijden.Engelse landschappen

Omdat de organisatoren niet konden kiezen tussen de buurlanden organiseerden ze een Fourseasons Rally. Dat zijn dus vier rally's, met telkens zes maanden tussen. De eerste leidde langs de mooiste bochten en landschappen van Engeland. Ook de circuits van Brooklands en Goodwood stonden op het programma. De start vond plaats in Antwerpen. Ze hopen een van de volgende ritten in Gent te kunnen laten starten. Enig minpuntje misschien: voor de Fourseasons Rally moeten de deelnemers nogal wat geld neertellen. Daarom organiseren ze tussendoor ook eendagrally's, specifiek voor jongeren. Ook die staan garant voor een prachtige tocht met leuke uitdagingen en een feestje achteraf.Beyond The Moon

Het mooiste van het gebeuren is dat de opbrengst naar het goede doel gaat. Wij geven het geld aan Beyond The Moon, een organisatie die vakanties bekostigt voor zieke kinderen en jongeren, samen met hun familie en vrienden en zelfs verpleging. We weten dat de autosport, en zeker de oldtimersectie, vaak een dikke nekken imago heeft en net dat willen ze niet.

Gella Vandecaveye, Ambassadrice van Beyond The Moon, en rallypiloot Nico Verdonck

zetten hun schouders mee onder het project. Alles is te volgen op de Facebookpagina van Gella www.facebook.com/GellaVandecaveyeDe volgende rit gaat door in de maand november.

Meer info: www.gella.be, www.fourseasonsrally.com en www.beyondthemoon.org(l.t.)