.
Geert Hoste
vrijdag 15 december 2023

Geert Hoste: “Ik kan weer een krant lezen zonder druk te voelen”

Hij was altijd aan het werk daardoor

Aan comedians in ons land geen gebrek. Maar er is toch niemand die kan tippen aan Geert Hoste. Hij was behoorlijk uniek in zijn soort en dat zijn sommige comedians de dag van vandaag iets minder.

“Er is veel talent, maar de meeste stand-upcomedians vissen inderdaad in dezelfde vijver. Ze maken grappen over zichzelf, hun kinderen, hun intiem leven. Dat soort werk. Ik zocht de onderwerpen zelden bij mezelf, maar in de actualiteit. Ik mikte hogerop. De politiek, de kerk, het koningshuis, de maatschappij...”, blikt Geert terug in Primo.

Kort samengevat: veel onderwerpen waar de dag van vandaag moeilijk mee gelachen kan worden. Maar Geert heeft er nooit problemen mee gehad.

“De keuze van de woorden was heel belangrijk. De manier waarop je iets zegt, is cruciaal. Je moet je publiek een beetje masseren. Naar een grap toewerken. Ik heb zelfs grappen over Dutroux gemaakt in volle Dutroux-periode. En dat ging.”

Dit jaar is het 30 jaar geleden dat Geerts eerste eindejaarsconference op televisie kwam. Maar het optreden missen, nee dat hoort er niet bij. “Ik heb het ontzettend graag en heel lang gedaan voor een groot publiek. Ik ben blij dat het gelukt is en ik ben heel dankbaar. De stress heeft inmiddels plaatsgemaakt voor rust. Ik kan alweer eens een krant lezen zonder de druk om onmiddellijk een grap te bedenken.”

Bio van Geert Hoste

Meer Over:

Geert Hoste