.
Geert Hoste
maandag 11 december 2023

Geert Hoste: “Ik heb de broer van Sarkozy afgewezen”

Achteraf gezien een beetje jammer

Geert Hoste heeft al heel wat mogen doen in zijn leven. Zo schrijft hij columns voor Dag Allemaal en was hij jarenlang van de partij op de openbare omroep met zijn eindejaarsconference. Het podium heeft hij al een tijdje vaarwel gezegd, maar daarom wordt er niet minder gelachen in zijn leven.

Zo vertelt Geert in Primo een grappige anekdote van een avond waarop hij en zijn vrouw op een feest zijn in Frankrijk. Ze zijn er op een vernissage van een tentoonstelling wanneer er twee mannen naast hen komen zitten. Niet veel later wordt hij uitgenodigd voor een tentoonstelling in Parijs.

“Maar die gast ligt me niet. Dus ik probeer hem af te wimpelen. 'Heeft u een kaartje?' vraagt hij. 'Nee, ik heb er geen op zak', antwoord ik. Veronique hoort dat en kijkt me vreemd aan. Enfin, om een lang verhaal kort te maken: het klikt niet met die mens en uiteindelijk voelt hij dat toch aan en druipt hij af. Maar ineens komt de organisatrice van dat feest dan naast me zitten en vraagt ze: 'Heeft u 'n beetje een interessant gesprek gehad met de broer van Sarkozy?”, schatert Geert in Primo.

Achteraf gezien vond Geert het een beetje stom dat hij de broer van de vroegere president van Frankrijk heeft afgewimpeld. “Heel stom, maar als het niet klikt….”

Bio van Geert Hoste

Meer Over:

Geert Hoste