.
Geert Hoste
maandag 25 december 2023

Geert Hoste: “Dat hoef ik van hen niet te verwachten”

En dat is normaal

Geert Hoste heeft altijd veel mensen aan het lachen gemaakt met zijn eindejaarsconference. Niks was taboe in zijn shows en er kon nog met alles gelachen worden.

Zo’n eindejaarsconference maken was ook altijd een heel stressvolle periode voor Geert. Hij kon ook niet naar ‘Het Journaal’ of ‘Het Nieuws’ kijken of een krant openslaan zonder de druk te voelen om er een mop over te maken.

“Het was stressvol omdat ik me ontzettend verantwoordelijk voelde voor mijn publiek. Ik wou echt topkwaliteit leveren. Elk jaar opnieuw. Ik wilde het hele jaar alert zijn. Alles zien, alles volgen, alles lezen. Dus ja, er is veel van me afgevallen qua stress, maar dat is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Nu pas, eigenlijk sinds deze zomer, begin ik te beseffen hoe groot het allemaal was en hoeveel publiek er kwam lachen...”, zegt Hoste in Primo.

Maar Geert heeft ook iets opgebouwd doorheen de jaren. Zo heeft hij nu een goed contact met de ministers van ons land en mag hij ze altijd opbellen.

“Onderscheidingen of eretekens hoef ik van onze politici niet te verwachten, want ik heb ze altijd belachelijk gemaakt, maar ik voel wel dat ze me respecteren. Ik ben al 25 jaar ambassadeur van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International en zo ijverde ik voor de oprichting van een Mensenrechteninstituut. Velen hadden het al geprobeerd, maar niemand gaf het een kans. Ik ben naar de toppolitici beginnen bellen om het op de politieke agenda te krijgen. En dat is gelukt.”

Bio van Geert Hoste

Meer Over:

Geert Hoste