.
News Image

Frimout heeft aandacht voor mensen met beperking

In de nieuwe clip is dat duidelijk zichtbaar.


In Ment op zondag zei Stef Willems, frontman van de band Frimout dat hij vijf jaar had uitgekeken naar het verschijnen van hun eerste album. Op 11 februari werd de cd voorgesteld in het Cultureel Centrum van Leopoldsburg. Eén dag eerder om 9.45u kwam men ten huize Stef Willems de bestelling afleveren. De leverancier werd door Stef bijna geknuffeld van blijdschap.

Het album bevat 16 nummers en werd in vier sessies opgenomen, om zowel financiële als organisatorische redenen. De grote Steve Willaert was de producer en geld was lang niet de bepalende factor.

De reacties van de mensen zijn volgens Stef Willems, net als de reviews op allerlei sites erg lovend. Alle nummers zijn trouwens single waardig en er is met andere woorden geen lied geschreven om het album te vullen.



De laatste nieuwe single van Frimout is “Sterren zien”. Vanaf dag één speelden ze dat nummer al en het krijgt ook een mooie respons van het publiek.

Tijdens een optreden vorige zomer in Londerzeel kwam de band een koppeltje tegen met een beperking die zo verliefd waren en heel enthousiast stonden te dansen. Dit gaf hun inspiratie voor opname van een videoclip. Een paar weken geleden verscheen die clip dan van “Sterren zien”. In een zaaltje in Leopoldsburg, waar Stef Willems van afkomstig is werd de video opgenomen met dat koppeltje, met professionele acteurs van een theater en andere acteurs met een beperking van Opening Doors. Het echte koppeltje werd verliefd in de clip. Stef krijgt er nu nog kippenvel van!



Op vrijdag 25 augustus staat Frimout om 13.20u op Buitenbeenpop in Leopoldsburg. Dat is een festival dat zich richt op mensen met een beperking. Voor circa 6.000 bezoekers zullen de mensen die meespeelden in de clip “Sterren zien” bij dat nummer tijdens Buitenbeenpop mee op het podium staan. Dat wordt dus ongetwijfeld een unieke ervaring!

Opening Doors zal trouwens Buitenbeenpop, editie 2017 openen omstreeks 10.45u.



Tekst: Nico Vanaken


Bio van Frimout en Steve Willaert

Meer Over:

Frimout Steve Willaert