.
Frans Bauer
zaterdag 5 juni 2021

Frans Bauer: “geld interesseert me totaal niet”

Hij wil zich amuseren.

Frans Bauer is niet iemand die dagelijks zijn centen zit te tellen. “Geld interesseert me totaal niet, ik ben zo’n man die altijd z’n portemonnee vergeet”, klinkt het bij de Nederlandse zanger in Story.

“Natuurlijk heb je het nodig om je ijskast te vullen of kledij te kopen, maar we hebben geen nood aan uitspattingen zoals sportwagens, jachten of vakantiehuizen. Dat zijn alleen maar extra zorgen. ‘Doe maar normaal’, zeiden mijn ouders altijd. Die levensstijl hanteer ik ook”, aldus een nuchtere Frans Bauer in Story.

“Je moet de waarde zien van dingen, niet elke week nieuwe aanschaffen. Mijn wagen is zeven jaar oud en heeft al 200.000 kilometers op de teller. Maar ik kan er geen afscheid van nemen.” Als artiest heeft de zanger andere ambities…

“Uiteraard heb ik wat geld vergaard, en ik ben daar altijd verstandig mee omgegaan. Maar voor mij primeert een goed optreden boven de centen die ik ervoor krijg. Als er bij een concert twintig dingen mislopen, lig ik daar vele nachten van wakker. Ook al heb ik mijn geld gekregen. De eer als artiest is toch belangrijker”, onthult Frans Bauer in Story.