.
News Image

Frank Hoelen in animatiereeks Vampirina

Spooky fun met nieuwe animatiereeks ‘Vampirina’.


Disney Junior heeft er een nieuw tekenfiguur bij: het lieve, schattige vampierenmeisje Vampirina oftewel Vee voor de vrienden. Zij speelt vanaf woensdag 11 oktober op Disney Junior de hoofdrol in deze gloednieuwe animatiereeks voor meisjes (en jongens) tussen 2 en 7 jaar die houden van spooky fun, muziek (Vee speelt in het bandje Ghoul Girls!) en leuke verhaaltjes. En voor ouders die diversiteit belangrijk vinden.



In ‘Vampirina’ volgen we Vee, die niet alleen de nieuweling is op school, maar ook nog eens verhuist van Transylvania naar Pennsylvania, waar geen andere vampiers wonen en ze haar weg moet zoeken in de mensenwereld. Omgaan met een nieuwe cultuur, de moeilijkheid ervaren om vriendjes te maken en haar eigen identiteit niet verliezen: Vampirina maakt het allemaal mee. De boodschap van de reeks is, zoals steeds bij Disney Junior, positief: iedereen mag anders zijn, want daar is niets mis mee. Integendeel: iedereen is uniek! Deze moraal stimuleert de ontwikkeling van kinderen op het vlak van emotionele en sociale vaardigheden, net als morele en ethische ontwikkeling.



Vee is opgewonden om de nieuwe mensenwereld te ontdekken. Dat doet ze met de hulp van haar nieuwe vrienden Bridget, Gregori en Huiver. En ook met haar liefdevolle en beschermende ouders Boris en Oxana, die in de stad een B&B hebben geopend voor bevriende ghouls en aardmannetjes die op bezoek komen van Transylvania. Vriendschap, nieuwsgierigheid en ontdekking staan dan ook centraal in de serie.



Leuk weetje om af te sluiten: Frank Hoelen, de papa van Ian Thomas, spreekt de stem in van papa Boris.