.
News Image

Jasper Publie op Filmfestival Oostende

Zondagnamiddag ging de film Gus met Jasper Publie in première.


Zondagnamiddag ging de animatiefimm Gus in première op het Filmfestival van Oostende. Deze première vond plaats in aanwezigheid van de stemacteurs Jasper Publie, Aagje Dom, David Davidse, Vincenzo Dejonghe, Anton Cogen, Bram Van Outryve, Reuben De Boel en enkele kinderstemacteurs.



Voor de start van de première verzamelde de cast op de rode loper voor een foto-moment. Even later ging in het bioscoopcomplex Kinepolis een fantastisch kinderfilmfeest van startt met onder andere de Jekino Filmfrutsels Deluxe (animatiebox, i-pad corner, filmknutseltafel, interactieve kijkdozen, flipboekjes, green key installatie), de filmdokter en het poëtisch kapsalon van Kip van Troje waar kinderen een té gek verenkapsel konden krijgen.



De Frans-Belgische animatiefilm GUS van regisseur Christian De Vita verschijnt op 16 september in de bioscoop. Frank Hoelen deed de regie van de Vlaamse stemmencast.



Synopsis

Gus is een schuw vogeltje, alles behalve een durver. Maar grote dromen heeft hij wel. Dan breekt het moment van de grote vogeltrek aan. Darius, die de zwerm al jaren aanvoert op hun lange reis naar het zuiden, krijgt een ongeluk. Al z’n geheime kennis over de route moet hij toevertrouwen aan een opvolger. En dat wordt… Gus! Die wil graag de wijde wereld ontdekken, maar is hij klaar voor zo’n belangrijke opdracht?



De Vlaamse stemmencast van de film bestaat uit Jasper Publie (Gus), Walter Baele (Karl), Sean Dhondt (Max), Veerle Dobbelaere (Pimpampoentje), Anne Mie Gils (Jeanine), Aagje Dom (Delf), Marc Peeters (Darius) Anton Cogen (Uil), Vincenzo De Jonghe (Willy), David Davidse (Michka) en Erika Van Tielen (Maggie).