.
Frank Galan
woensdag 7 december 2022

Frank Galan: “Ik zit altijd met mijn hoofd in het Zuiden”

Hij houdt van het Zuiden

Wie niet tegen het koude weer kan in ons Belgenland, die trekt vaak richting Spanje om daar te gaan overwinteren. Dat doen ook Frank Galan en zijn vrouw Christel.

“Vroeger gingen we heel vaak met de kinderen naar Spanje. Inmiddels zijn ze alle drie het huis uit, maar mijn vrouw en ik gaan nog verschillende keren per jaar naar Spanje. Tijdens de coronacrisis was dit vanzelfsprekend wat minder, maar ook wanneer ik in België verblijf, zit ik met mijn hoofd nog in het zuiden”, klinkt het bij Frank bij in Primo.

Franks hart klopt al jaren voor Spanje en zeker nadat hij drie jaar in Tenerife heeft gewerkt in de hotelsector, tijdens de jaren tachtig.

“Ik ben van opleiding ook vertaler Spaans-Engels, dus mezelf uitdrukken is nooit een probleem geweest. In Spanje voel ik me dan ook als een vis in het water.”

Frank is nog altijd erg populair in België, maar wanneer hij pensioengerechtigd zal zijn, wil hij toch meer tijd in Spanje doorbrengen. “Ik zal dan nog wel af en toe het vliegtuig nemen om in Vlaanderen te kunnen optreden, want als Vlaamse spaans zingende artiest blijft het moeilijk om in Spanje zelf door te breken.”

Bio van Frank Galan

Meer Over:

Frank Galan