.
Francisco Schuster
woensdag 25 januari 2023

Francisco Schuster: “Ik was geen grote fan van Nederlandstalige muziek”

Maar nu lanceert hij binnenkort zelf een single in het Nederlands

Pommelien Thijs, Camille Dhont, Maksim Stojanac, Francisco Schuster, Danny Dorland, Lotte De Clerck en Sali Haidara zullen maar wat blij zijn dat ze ooit auditie hebben gedaan voor #LikeMe. Het heeft hun carrière geen windeieren gelegd en elk timmeren ze volop aan hun eigen weg.

Ook Francisco Schuster timmert aan zijn eigen weg. Hij volgt Pommelien, Camille en Maksim op en brengt binnenkort eigen Nederlandstalige muziek op de markt.

“Van elk #LikeMe-seizoen kende ik vooraf hooguit zes van de 26 nummers. Ik ben nooit een grote fan van Nederlandstalige muziek geweest, maar sinds de reeks ben ik muziek in de eigen taal beginnen te appreciëren. Zonder #LikeMe zou mijn solomuziek wellicht in het Engels zijn geweest, maar nu is Nederlands een logische stap”, zegt Schuster in De Morgen.

Leuk weetje: Pommelien Thijs en Camille Dhont solliciteerden tijdens de audities voor dezelfde rol, namelijk die van Camille. Geen van beiden werd in eerste instantie gekozen.

“Ik vond van mezelf dat ik een slechte auditie had gedaan. De rol lag mij niet helemaal en ik was op dat moment absoluut geen sterke danseres. Ik had een voorgevoel dat ik ernaast zou grijpen. Ik verdiende de rol in alle eerlijkheid ook niet, maar ik baalde er enorm van om het dé reeks was waarin ik heel graag wilde acteren.”

Bio van Francisco Schuster

Meer Over:

Francisco Schuster