.
Special Forces, Francisco Schuster
zondag 21 mei 2023

Francisco Schuster: “Ik stond te trillen en te rillen”

Hij overwon zijn angst

‘Special Forces’ was voor acteur Francisco Schuster een enorme belevenis. Hij heeft het mentaal erg zwaar gehad, maar ook fysiek was het niet te onderschatten.

Zo heeft hij tijdens het programma heel veel last gehad van hoogtevrees. Hij had daar enorm veel stress voor en achteraf is gebleken dat die stress meer dan terecht was.

“Zo was er meteen een opdracht op een 20 meter hoge toren. Daar kregen we de face down rappel voorgeschoteld, een kabel waarbij je met je gezicht naar de grond bent gericht. Ik was aan het trillen en rillen: niet normaal. Maar zo heb ik mijn hoogtevrees wel voor een stuk overwonnen”, klinkt het in Tv Familie.

Sinds zijn deelname staat Fran ook voor een stuk anders in het leven. Hij kwam als een ander mens terug uit Marokko en is in die periode zowel fysiek als mentaal door een muur gegaan.

“Mijn grenzen liggen veel verder dan ik dacht. Zelfs als iets onmogelijk lijkt, is het toch de moeite om te proberen. Dat wil ik nu ook toepassen in het gewone leven. Mezelf in feite constant pushen en uitdagen. Op die manier leer je jezelf ook veel beter kennen.”

Bekijk ook deze items over Special Forces: Wie Durft Wint: