.
Francesco Planckaert
zaterdag 21 januari 2023

Francesco Planckaert: “Dat leverde hem een serieuze trainingsachterstand”

Hij wil het wielrennen snel hervatten

Na Eddy Planckaert is het niemand van de Planckaerts ooit nog gelukt om dezelfde carrière uit te bouwen als de pater familias. Maar daar kan misschien binnenkort verandering in komen. Na een knie-operatie kruipt Devon Planckaert terug op de fiets en is hij vastberaden om hard te werken aan zijn carrière.

Die revalidatie werd een lange lijdensweg voor Devon en ging gepaard met veel ups-and-downs. Devon wou heel graag vorig jaar in mei al de fiets op, maar vlak voor zijn eerste koers werd hij getroffen door covid.

“De ziekte zette zich op zijn longen – Devon moest zelfs een puffer gebruiken – én op zijn knie. Zo frustrerend! Hij heeft toen diep gezeten. In het najaar kreeg hij nog eens covid, wat hem weken trainingsachterstand opleverde”, vertelt papa Francesco Planckaert in Dag Allemaal.

Leren omgaan met tegenslagen, ook dat maakt deel uit van een carrière als profwielrenner. Dat zal Eddy Planckaert zonder meer kunnen bevestigen.

Francesco heeft er goede hoop in dat Devon het goed zal doen de komende jaren, maar verwacht nog geen wonderen in zijn eerste wedstrijden. “Devon start bij de junioren, een categorie hoger dan vorig jaar. Er zijn coureurs die van de junioren rechtstreeks overgaan naar de prof, het niveau ligt daar dus hoog. Bovendien heeft Devon nog nooit in een peloton gereden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Francesco Planckaert