.
Leo Martin en Gaston Berghmans
zondag 2 april 2023

Familie van Leo Martin: “Hij streefde niet naar erkenning”

Die krijgt hij nu toch

We kunnen ons inbeelden dat iedereen die Leo Martin kent, ooit wel eens hartelijk om hem heeft moeten lachen. Leo was briljant goed in zijn vak en toen hij kwam te overlijden was dat een groot verlies voor de Vlaamse showbizz.

Vlak na zijn overleden werd her en der geschreven dat Leo altijd graag wat meer respect had gehad van de pers, maar dat hij die niet altijd kreeg.

“Volgens mij klopt dat ook niet. Papa was niet de man die naar erkenning streefde. Hij deed zijn job, deed die graag goed, maar niemand hoefde hem daarvoor de hemel in te prijzen. Iedereen die papa kende, zag hem graag, dat was voor hem veel belangrijker”, zegt dochter Martine aan Dag Allemaal.

Over elke BV bestaat wel een negatief verhaal waarvan ze wilden dat het liever niet in de pers verscheen. Maar Martine is ervan overtuigd dat dat bij haar vader niet het geval is.

“Is het niet genoeg erkenning dat er dertig jaar na zijn overlijden nog een boek wordt geschreven en een musical wordt opgevoerd? Ik denk niet dat velen het hem na zullen doen”, vult kleinzoon Joël aan.

Bio van Leo Martin

Meer Over:

Leo Martin