.
Leo Martin en Gaston Berghmans
donderdag 5 oktober 2023

Drie 'Familie'-acteurs en actrices in langverwachte Gaston en Leo-musical

Wie zijn de gelukkigen?

Op 18 maart 1993 stierf Leo Martin, meteen het einde van een iconisch, komisch duo in Vlaanderen: Gaston & Leo. 30 jaar later komt er een hommage musical over Gaston & Leo. Kobe Van Herwegen sprak de voorbije drie jaar met familie en kennissen die betrokken waren bij het ontstaan en het wedervaren van hét komische duo in Vlaanderen. Het resultaat is o.a. een script dat Kobe schreef, samen met topregisseur Frank Van Laecke en co-bezieler Dirk Van Vooren voor Gaston & Leo - De Hommage Musical, een productie van Backstage Producties.
Warre Borgmans en Jurgen Delnaet kruipen in de huid van Gaston & Leo. Regisseur Frank Van Laecke onthult nu ook de andere namen van de hoofdcast én beschikt ook nog eens over een veelzijdig 10-koppig ensemble dat heel wat bekende figuren uit de Vlaamse Showbizzgeschiedenis terug tot leven zal brengen.

Niemand minder dan Sandrine André vertolkt de rol van Jenny, de echtgenote van Gaston Berghmans. Heidi De Grauwe wordt Mariette, die getrouwd was met Leo Martin. Frank Van Laecke koos voor Gunther Levi in de rol van de bekende tv-producent Rene Vlaeyen.
Bovendien wordt deze hoofdcast omringd door een gevarieerd 10-koppig ensemble waarin we o.m. de namen terugzien van Patrick Onzia, Ludo Hellinx, Helle Vanderheyden, Liesbeth Roose en Pieter Casteleyn.

Tot slot brengt Backstage Producties deze hommage musical ook naar Capitole Gent. Een waardig eerbetoon aan één van de meest geliefde Gentenaren aller tijden: Leo Martin.

Gaston & Leo - De Hommage Musical speelt van 19 januari tot en met 25 februari 2024 in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Nadien trekken ze naar Capitole Gent van 1 tot en met 3 maart 2024. Info: www.backstage-producties.be