.
Jelle De Beule
maandag 1 april 2024

Familie Persyn is terug in Nonkels 2: “Ton zizi? On va mettre un knoop dedans!”

Binnen twee weken is het zover.

Het is alweer 2 jaar geleden dat Jelle De Beule (Luc), Rik Verheye (Willy), Wim Willaert (Pol) en hun wederhelften Isabelle Van Hecke (Carine), Emilie De Roo (Delphine) en Blaise Afonso (Innocent) Vlaanderen een spiegel voorhielden als familie Persyn in de succesreeks Nonkels op Play4.

In de eerste aflevering van het tweede seizoen op donderdag 18 april volgt Innocent een integratiecursus bij Anke, waar hij verliefd wordt op medecursiste Safa. Dat veroorzaakt paniek bij Pol, die er alles aan doet om de schijn van het schijnhuwelijk op te houden. Carine betrapt Luc erop dat hij beknibbelt om een nieuwe flight simulator te kunnen kopen. En Delphine wil dat Willy zich meer engageert in hun huwelijk en zet daarvoor onverwachte middelen in.

Ook Silke Thorrez (Anke) en Manu Van Acker (Pascal) zijn weer van de partij, samen met nieuwkomer Assa Sylla (Safa). En Wim Opbrouck (Christian) krijgt een grotere rol toebedeeld als baas van Tuincentrum De Tuin Van Eden.

​In dit nieuwe seizoen rommelt het in de huishoudens van de West-Vlaamse broers Persyn. Innocent wordt verliefd, Willy krijgt genadeloze concurrentie op de kunstgrasmarkt en Luc probeert onder de plak van Carine vandaan te kruipen. Dit zorgt voor serieuze barsten in de relaties van de Nonkels. Of om het met de woorden van nonkel Willy te zeggen: Huwelijk? Gruwelijk!

Het tweede seizoen van Nonkels werd geschreven door Jelle De Beule en Floris Schillebeeckx samen met coscenaristen Rik Verheye, Liesa Naert, Elisabeth Lucie Baeten en Cyriel Verstraete.

Nonkels vanaf donderdag 18 april om 20u op Play4 en GoPlay, nu al op Streamz.