.
Cathérine Kools in Familie
zaterdag 9 oktober 2021

Familie-actrice stopt met drinken: “ik kijk nu helderder”

Actrice besloot in te grijpen en alcohol uit haar leven te weren.

We kennen haar nog als Leen Van den Bossche in 'Familie', actrice Cathérine Kools. Ze nam enkele jaren geleden afscheid van het personage en kijkt sindsdien hoopvol uit naar de toekomst. Net zoals iedereen uit de cultuursector was de lockdownperiode ook voor Cathérine een erg rustige periode.

In die periode besloot Kools om te stoppen met alcohol te drinken. Nadat ze al eens had meegedaan met Tournée Minérale, wat haar goed bevallen was, leek het voor de actrice geen slecht idee om alcohol volledig te verbannen uit haar leven.

“Toen ik na Tournée Minérale weer iets ging drinken met een vriend, stond ik de volgende dag op met een erg slecht gevoel. Dat deed me beseffen dat ik nog langer zonder drank kan” vertelt Cathérine in Dag Allemaal.

Dus besloot ze om in te grijpen en de alcohol uit haar leven te weren. En haar progressie deelt ze graag met haar volgers op Instagram. Ondertussen is Cathérine al meer dan 540 dagen alcoholvrij. En het heeft alleen maar voordelen. “Ik kijk veel helderder en ik weet veel beter wat ik wil.”

Bio van Cathérine Kools