.
Sam Verhoeven
donderdag 30 mei 2024

Fakkeltheater geeft startschot aan een veelbelovend theaterseizoen

Maar er zijn ook maars...

Het Fakkeltheater kondigt met trots zijn 69e speelseizoen aan, dat van start gaat op vrijdag 29 juni 2024. Met meer dan 60 producties en 550 voorstellingen belooft het nieuwe seizoen een veelzijdig aanbod van theater, comedy en musical.
Directeur Sam Verhoeven benadrukte tijdens de seizoenspresentatie de bijzondere positie van het Fakkeltheater in het Vlaamse theaterlandschap. “Onze unieke uitstraling wordt gevormd door tientallen gezelschappen – professioneel, semiprofessioneel en liefhebbers – die zorgen voor een gevarieerd aanbod, aangevuld met onze eigen programmatie,” aldus Verhoeven.

Na de moeilijke COVID-jaren herstelt het theater zich snel. Extra aandacht gaat dit seizoen uit naar de Zwarte Zaal, met een diverse mix van voorstellingen en geplande verfraaiingen om de zaal opnieuw een dynamische ontmoetingsplek te maken.

"Ondanks het succes van 2023 met 75.642 bezoekers en 517 voorstellingen, waaronder 89 eigen producties, kampt het Fakkeltheater met financiële uitdagingen. Investeringen in technische installaties en infrastructuur zijn dringend nodig." Verhoeven benadrukt de noodzaak van subsidies om de socioculturele rol van het theater te vervullen en roept op tot ondersteuning van de stad Antwerpen. Deze bezorgheid deelde hij rechtstreeks met de aanwezige schepen van cultuur, Nabilla Ait Daoud.

Tot slot stelde Sam Verhoeven ook zijn opvolgster voor aan de verzamelde pers en theatermakers: "Marijntje Vercammen zal per 1 januari 2025 het overgrote deel van mijn taken overnemen, ik zal mij nog bezighouden met de programmatie, boekhouding en de overlegmomenten."
Voor meer informatie over het nieuwe seizoen, de seizoensbrochure en kaartverkoop, bezoek www.fakkeltheater.be.

Bio van Sam Verhoeven

Meer Over:

Sam Verhoeven