.
News Image

Extra concert Nile Rodgers en Chic

Tickets nu al te koop.
Het concert van Nile Rodgers & CHIC in Ancienne Belgique was op een recordtijd uitverkocht, waardoor vele fans met lege handen achterbleven. Nile Rodgers kondigt samen met zijn legendarische disco-funkband CHIC een extra concert aan in de stad van Marvin Gaye. Het Kursaal Oostende ontvangt op 12 augustus Nile Rodgers & CHIC voor een show vol strakke beats, funky baslijnen en ritmische gitaarriffs!

CHIC werd in 1976 opgericht door Nile Rodgers en bassist Bernard Edwards. Samen namen ze drummer Tony Thompson en zangeressen Norma Jean Wright en Alfa Anderson onder de arm en zo werd CHIC geboren. De Amerikaanse band schreef geschiedenis met knallers van hits zoals 'Le Freak’, 'Good Times’ en 'Everybody Dance’ tot ze besloten elk hun eigen weg uit te gaan. Dat hield de Grammywinnende muzikale duizenpoot Nile Rodgers echter niet tegen om verder zijn stempel op het muzieklandschap te drukken. Moeiteloos weet hij alle muziekgenres en generaties te overstijgen met een ellenlang oeuvre dat hem meer dan verdiend een plaats in de geschiedenisboeken oplevert. Denk maar aan zijn legendarische samenwerkingen met onder andere David Bowie, Diana Ross en Madonna. Of recenter nog met Daft Punk, Avicii, Sigala, Disclosure and Sam Smith.
Na meer dan 40 jaar in de muziekbusiness en met meer dan 200 credits op zijn naam is de componist, arrangeur, producer en gitarist onmogelijk weg te denken uit het muzieklandschap. Niet onlogisch dus dat Nile Rodgers werd opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame (2017) en de Songwriters Hall of Fame (2016).

Sinds geruime tijd staat Nile Rodgers weer op de planken met CHIC en bewijzen ze dat hun muziek verre van dood is en nog steeds een heel breed publiek aanspreekt. Gooi die dansbenen dus maar los en smeer je stembanden, want het belooft een zwoele zomeravond te worden op 12 augustus in Kursaal Oostende! Tickets zijn meteen te koop via greenhousetalent.be.

Bio van Nile Rodgers en Chic

Meer Over:

Nile Rodgers Chic