.
News Image

Exact één jaar geleden stapte Prinsessia-actrice Désirée Viola uit het leven

Eén jaar geleden stond heel Vlaanderen stil bij dit tragisch overlijden.


Op 7 december 2018 stapte Désirée Viola uit het leven. Viola was enorm geliefd dankzij haar rol als prinses Roos in de Studio 100-reeks Prinsessia. ‘Des’, zoals haar naasten haar noemden, liet familie, vrienden en collega’s verweesd achter.



Désirée Viola was niet alleen gekend dankzij haar rol in Prinsessia, maar speelde ook mee in andere Ketnet-reeksen zoals Galaxa Park en Biba & Loeba. De actrice speelde echter ook in televisieseries voor volwassenen zoals Nieuwe Tijden en Secrets, de spin-off van Thuis.



Op 15 december 2018 werd Désirée Eleonora Viola begraven in de Sint-Martinuskerk te Houthalen-Helchteren. Haar Prinsessia-collega’s Helle Vanderheyden, Fauve Geerling, Sylvia Boone, Tanja de Raad en Jolijn Henneman brachten een emotioneel eerbetoon aan hun overleden hartsvriendin. En aan het einde van de plechtigheid riep de pastoor op om nog eenmaal te dansen voor Désirée, want dansen was haar leven.



Désirée wilde stralen, onthulde haar vader, Patrick Breugelmans, één van de oprichters van Pukkelpop. “En stralen zal je voor altijd blijven doen.”



Voor de overige actrices van Prinsessia betekende het plotse overlijden van Désirée Viola ook het einde van hun Prinsessia-avontuur. Aan de televisiereeks was al een tijdje een einde gekomen, maar nu besloten ze in samenspraak met Studio 100 dat er ook aan de optredens, show en meet & greets een einde zou komen.



“We hebben besloten dat het emotioneel beter is om het nu af te sluiten,” kondigde een emotionele Fauve Geerling (prinses Violet) het einde van Prinsessia aan. “Natuurlijk gaan we prinses Roos niet vervangen, zij is onvervangbaar.” De Nederlandse actrice had ook nog een troostend woordje over voor de vele fans van Prinsessia dat nog steeds regelmatig herhaald wordt op Ketnet: “Ik hoop dat jullie nog met veel liefde kunnen kijken naar al onze afleveringen. En net als wij met veel plezier kunnen terugblikken op een fantastische tijd.”


Bio van Prinsessia en Désirée Viola