.
Julie Vermeire
dinsdag 9 juni 2020

Eva Pauwels teleurgesteld in Jacques Vermeire

Ik krijg niks terug, dat is jammer


Waar is de tijd dat Eva Pauwels meermaals per jaar op de cover van de Story stond omdat er één en ander over haar te schrijven viel? Dat is al vele jaren geleden en misschien maar ook. Er was een periode dat Eva Pauwels tegen zichzelf beschermd moest worden. Vele jaren geleden moest zij tijdens de Story Awards ondersteund door twee mensen naar een taxi gedragen worden omdat zij stomdronken was en niet meer op eigen benen kon staan. Maar die tijd is voorbij, gelukkig maar. Alcohol heeft Eva Pauwels heel wat miserie bezorgd, vandaag de dag drinkt zij niet meer.

Ik drink niet meer. Da's volledig gedaan. Ik ben niet meer die zatte pulle van vroeger, vertelt Eva deze week in Dag Allemaal. Het mag geweten zijn dat ik weer fris en monter ben, en vol ambitie in het leven sta. Ik heb van heel veel dingen spijt, maar ik ben het beu me te verontschuldigen. Alcoholisme is een ziekte, ik ben een paar keer hervallen, maar ik ben genezen. Deze zomer zal ik anderhalf jaar nuchter zijn. Het gaat weer goed met mij, benadrukt Eva in Dag Allemaal. En alleen daarvoor verdient de mama van Julie Vermeire ons respect.

Geen champagne voor mij als m'n dochter morgen zou trouwen. Bovendien, er is alcoholvrije champagne. Ik heb een nieuwe levensstijl, alcohol is geen issue meer.



Eva heeft is een psychiatrische instelling gezeten, na drie maanden was zij clean. Maar de echte proef is het echte leven waarin Eva nu zit. Thuis kan zij de verleiding héél goed weerstaan. In Humo haalde Eva Pauwels vorige week een paar keer straf uit naar haar ex-man Jacques Vermeire. Eva betreurt dat Jacques niet reageert. Dat hij me zo negeert, is voor mij veel pijnlijker dan een woede-uitbarsting. Ik zou veel liever hebben dat hij me uitscheldt voor het vuil van de straat, met z'n vuisten op tafel slaat en roept 'Wat voor een moeder ben jij?'.



Als Jacques jarig is, stuurt Eva nog steeds een bericht met gelukwensen, maar een reactie komt er nooit. Dat is jammer. Hij zal ontgoocheld zijn door wat ik allemaal heb uitgestoken... en terecht. Maar ik ben ook al zo veel ontgoocheld geweest. Mijn leven is een hoop impulsiviteit, met ups en downs. Ik word hopeloos verliefd en denk: yeah, hier gaan we weer! En daarna gaat het weer down-down-down, vertelt Eva in het weekblad.



Het volledige interview met Eva Pauwels, deze week in Dag Allemaal.

Bio van Eva Pauwels en Julie Vermeire