.
News Image

Eurosong in de Ultratop 50

Welke songs van "Eurosong 2014" halen deze week de hitparade?

Voorlopig kan slechts één nummer uit de Eurosong-preselectie van dit jaar doordringen tot de Ultratop 50. Op nummer 32 vinden we namelijk "Who ever you are" van Day One uit de eerste halve finale.

Dat de songs uit de tweede preselectie momenteel nog niet terug te vinden zijn in de hitparade, heeft er vooral mee te maken dat Ultratop zijn berekeningen telkens afsluit op dinsdagnacht. Downloads en verkopen die woensdag en later gerealiseerd werden, zijn nog niet verwerkt. Dat betekent waarschijnlijk dat "She's after my piano" van 2Fabiola feat. Loredana volgende week hoog zal binnenkomen in de Ultratop 50, want hun catchy Eurosong-inzending wordt al sinds maandag stevig gedownload. Op vrijdagochtend stond het op nummer 15 in de iTunes-download hitparade.

Ook "Need you tonight" van Yass (nr.43 bij iTunes) en "What's the time in Tokyo" van Sil (nr. 53 bij iTunes) maken veel kans op een plekje in de Ultratop 50 van volgende week. Van de nummers van Eva Jacobs en Udo, de winnaars van de eerste preselectie, is (voorlopig) geen spoor te bekennen in de hitlijsten.