.
Kate Ryan
vrijdag 1 mei 2020

Biecht Kate Ryan jarenlange leugen op?

Was zij toch de zangeres van Day One?


Ruim zes jaar geleden waagde een groepje met de naam ‘Day One’ hun kans bij Eurosong 2014. Het was het jaar dat Vlaanderen op zoek ging naar een inzending voor het Eurovisie Songfestival. Vier gemaskerde mensen deden mee, het was een beetje de muzikale versie van Baba Yega van 2014. Er werd mysterieus gedaan over wie die vier mensen waren. Al snel dook de naam van Kate Ryan op als de zangeres van de groep, maar er waren wel meer namen die de ronde deden.



Kate Ryan ontkende steeds dat zij de gemaskerde zangeres was, maar afgelopen week zette zij zelf een foto van Day One op Instagram met de boodschap “Zal ik zo terug eentje maken maar dan met mond bedekt?”. Voor de website Songfestival redenen genoeg om aan te nemen dat Kate Ryan na zes jaar toegeeft dat zij de mysterieuze zangeres was. Destijds ging het gerucht de ronde dat de groep meerdere zangeressen had en dat zelfs niet bij elke show dezelfde zangeres op het podium zou staan.



Tijdens één van die shows had Kate Ryan in Rusland een optreden. Pat Krimson vertelde eerder al dat Kate Ryan wel degelijk de zangeres van ‘Day One’ was en hij kan het weten. Dat jaar deed 2 Fabiola namelijk mee aan de voorrondes voor het Eurovisie Songfestival. Het duo hield er met ‘She’s After My Piano’ een megahit aan over.



Day One was uiteindelijk een flop, het was de bedoeling dat de groep zou gaan optreden, maar er was niet echt interesse van het publiek, laat staan bij de organisatoren.

Bio van Day One en Kate Ryan

Meer Over:

Day One Kate Ryan

Bio van 2 Fabiola en Pat Krimson

Meer Over:

2 Fabiola Pat Krimson