.
News Image

Engelstalig debuutalbum Eva De Roovere

Eva De Roovere brengt Engelstalig debuutalbum uit.


Na 4 Nederlandstalige albums (De Jager °2006, Over & Weer °2008, Mijn Huis °2011 en Viert °2013) en meer dan 15 jaar podiumervaring vond Eva De Roovere het tijd om het over een andere taalboeg te gooien.



Al in 2013 kondigde ze het volgende album aan in bewoordingen als nieuwe muzikale horizonten verkennen, van lucht veranderen, uit haar vertrouwde cocon vliegen… En neem dit laatste gerust letterlijk: geproducet door Peter Case in The Carriage House in Los Angeles is “Chanticleer”, haar Engelstalig debuut, een verzameling organische samenwerkingen met de Amerikaanse singer- songwriters Case, Cindy Lee Berryhill en Bob Neuwirth. De Roovere durft grenzen te verleggen en stijlen te mengen - van folk tot de hedendaagse rock en jazz - omwille van het delen van een lied.



Door het maken van dit album voel ik me vrij, zegt Eva over Chanticleer. Ik reisde en nam risico's, zowel persoonlijk als carrièregewijs en die risico’s hebben zich vertaald in vrijheid voor mij.



Eva zal tijdens het komende concert met graagte het bevrijdende van Chanticleer op u overbrengen. Ze laat zich bijstaan door The Whodads (Steven Janssens, Niels Verheest, Frederik Van den Berghe en Sjang Coenen).



CD-voorstellingen:

12/03/2016 - Minardschouwberg Gent - 20u

19/03/2016 - Arenbergschouwburg (Club) Antwerpen - 20u30



(l.t.)


Bio van Eva De Roovere

Meer Over:

Eva De Roovere