.
News Image

Emoties in Belgium's Got Talent

Maak je borst maar nat voor een nieuwe auditieaflevering.
Het derde seizoen van Belgium’s Got Talent heeft haar start niet gemist. 1.117.581 kijkers (live +4) genoten mee van de tientallen acts die Koen Wauters en de juryleden te zien kregen. De eerste auditieaflevering was daarmee goed voor een marktaandeel van 45 % op VVA 18-54. Ook op vrijdag 13 maart 2015 wordt duidelijk dat er in België heel wat talent rondloopt en moeten de juryleden opnieuw veel bijzondere acts beoordelen, soms met enkele tranen tot gevolg.

Niels Destadsbader heeft ondertussen zijn plekje gevonden achter de jurydesk. Het is duidelijk: Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes moeten Karen Damen vanaf nu met hem delen. En Karen, die geniet volop van al die aandacht. In deze tweede aflevering wordt ze niet alleen verleid door haar collega-juryleden maar zijn er ook een aantal mannelijke kandidaten die indruk op haar proberen te maken. Niet altijd zonder succes…

Een act die Karen nog lang zal bijblijven is die van Domenico Vaccaro. Hij komt uit het Italiaanse Puglia en was enkele maanden geleden op bezoek bij zijn familie in Maasmechelen. Die overtuigden hem om mee te doen aan Belgium’s Got Talent en daar zullen veel vrouwelijke kijkers hen dankbaar voor zijn. Domenico werkt in Italië als visser en hij duikt er naar zeeschelpen om die te verkopen. Daarnaast brengt hij vele uren in gym door, want om een lichaam als Domenico te hebben, moet je iets doen. Zijn acrobatische act aan een paal is volgens Karen even oogverblindend als zijn borstkas.

Dat de Vlaming een familiemens is en graag samen dingen doet, bewijst de drumfamilie Vurekestook. Deze vier familieleden uit Niel spelen allemaal in dezelfde harmonie en delen dezelfde passie: percussie. Ze brengen een humoristische act waarbij ze hun handen gebruiken om muziek te maken.

De 35-jarige Marco Zoppi komt oorspronkelijk uit Italië maar werkt in de zomer als bubble-artist in Bobbejaanland, waar een collega van hem aanraadde om mee te doen aan Belgium’s Got Talent. Hij brengt een bellenblaasact, een performance die de jury nog nooit eerder zag.

De 30-jarige Lesley Peeters uit Geel is sergeant in het Belgisch leger. Tijdens een missie in Libanon leerde ze een Finse collega kennen die daar in haar vrije tijd aan arial hoop deed. Van haar heeft ze op amper enkele maanden tijd de knepen van het vak geleerd. Onze militairen in het buitenland vinden het alvast fantastisch, maar kan Lesley ook de jury betoveren?

Steven St. Clayr uit Rijmenam is al 26 jaar kapper en heeft een originele manier gevonden om zijn beroep in dit programma in de spotlights te zetten. Hij gaat zijn model knippen terwijl ze samen ronddraaien op een stoel. Het resultaat is niet meteen wat dat de jury ervan verwacht had. Gelukkig voor Stevens model Billie, groeit haar weer snel bij.

Straf Poejer, is een komisch duo uit Merksplas. Luc is in het dagelijks leven boer en houdt koeien en kippen. Roel is arbeider in de haven van Antwerpen maar in hun vrije tijd brengen de twee mannen samen al een vijftal jaar mensen aan het lachen met een flinke portie grappen en humoristische liedjes tijdens komische, volkse theaterstukjes.

Puzzel B gooit het over een volledig andere boeg. De theater-hiphop groep bestaat uit zeven jongeren uit Wallonië, Vlaanderen en Brussel en combineert theater met dans. Maar een verhaal vertellen in twee minuten lijkt soms makkelijker dan het is.

Mike en zijn vrouw Daphne baten een restaurant in Oostende uit. Over zangtalent beschikken zij zelf niet, maar het is hun Argentijnse Dog Xena die de pannen van het dak zingt. Zij brengt een geheel eigen versie van het nummer ‘I Will Always Love You’ van Whitney Houston. De zaal -én de jury- gaat plat.

Niet alle audities lopen echter van een leien dakje. Daar kan de sympathieke Christoff uit Mortsel over meespreken. Hij probeert de jury te overtuigen met zijn goochelkunsten, maar zijn act gaat helemaal de mist in. Karen, Rob, Ray en Niels hebben medelijden met hem, maar de regels van Belgium’s Got Talent zijn hard.

Frank Lee uit ’s Hertogenbosch tot slot heeft een aantal jaren geleden zijn moeder verloren. Haar grote wens was dat haar zoon op tv zou komen, en op vrijdag 13 maart komt die droom uit. Frank heeft vroeger al eens een plaat opgenomen met Bobbejaan Schoepen maar moest op een bepaald moment kiezen tussen zingen of de liefde. Frank koos voor het laatste, maar bleef stiekem dromen van een zangcarrière. Zijn dochter gaf hem het laatste duwtje in de rug en op vrijdag 13 maart Frank staat voor het eerst sinds lang weer op een podium. Misschien is zijn auditie in Belgium’s Got Talent wel het begin van een nieuw leven.

Belgium's Got Talent, vrijdag 13 maart om 20.35 op VTM.