.
Emma Bale
dinsdag 18 mei 2021

Emma Bale presenteert minidocu over album Retrospect

En die kan je online bekijken.

Vorige maand bracht Emma Bale haar debuutalbum 'Retrospect' uit. Over het ontstaan van het album nam Emma een minidocumentaire op. In de video gaat de zangeres over 'Retrospect' in gesprek met Flo Windey en speelt ze live vier tracks in de Robot Studios in Gent. Emma Bale, in 'Retrospect' gaat op donderdagavond 20 mei online in première.

Op 2 april verscheen 'Retrospect', het langverwachte debuutalbum van de 21-jarige Emma Bale. 'Retrospect', op het kruispunt van pop, R&B en elektronica, is het resultaat van een intensieve periode van soul searching. Op haar 14e brak Emma door dankzij haar deelname aan The Voice Kids, waarna ze miljoenen streams en views haalde met hits als Run, Fortune Cookie en Cut Loose. Toch ging Emma zo gebukt onder de druk om te presteren, dat ze in de afgelopen jaren haar plezier in muziek maken verloor.

2020 bleek de ommekeer: de verplichte rust tijdens de pandemie deed haar goed. Emma ontmoette producer Pieterjan Coppejans (Eefje De Visser, Sylvie Kreusch), met wie ze in zijn Robot Studios in Gent twaalf niet eerder uitgebrachte songs in een nieuw jasje stak. De muziek hielp om haar stem te hervinden. RETROSPECT is het verslag van deze bijzondere, introspectieve reis van Emma, die in 2021 strijdvaardiger is dan ooit tevoren.

Over het ontstaan van haar debuutalbum maakte Emma een minidocumentaire, waarin ze aan Flo Windey het verhaal achter de persoonlijke plaat vertelt. In de video is ook te zien hoe Emma in de Robot Studios live vier tracks speelt: long for, greedy, trust issues en amsterdam.

Op donderdag 20 mei gaat Emma Bale, in 'Retrospect' om 21.00u in première via www.emmabale.live. Om de première te bekijken is vooraf subscriben via de website www.emmabale.live is noodzakelijk. Direct na afloop zal Emma via de chat vragen van fans beantwoorden