.
Els De Schepper
dinsdag 16 april 2024

Els De Schepper na een jaar afwezigheid wegens ziekte terug op podium

Diagnose liet lang op zich wachten.

Els De Schepper kondigde dinsdag heugelijk nieuws aan: ze gaat vanaf oktober terug op tournee door Vlaanderen met haar voorstelling “Wat doe ik hier?”. Het wordt een hilarische “talkshow on tour” met in iedere voorstelling een bekende Vlaming als centrale gast. Iedere show wordt dus anders. De première volgt op 5 oktober 2024 in Arenberg.

Els is een jaar out geweest. Enkele maanden voor haar première (oktober 2023) van de nieuwe show “Wat doe ik hier”, gaat het mis.

In augustus 2023 moet ze verstek laten gaan en de tour annuleren wegens gezondheidsredenen. Ze is oververmoeid, geraakt moeilijk uit bed, heeft stemproblemen, haar nieren en bijnieren sputteren tegen. De eerste dokter die ze raadpleegt, besluit dat Els een depressie en burn-out heeft. Hoewel ze zich zelf niet zo voelt… Ze krijgt ook door de arts supplementen voorgeschreven met een unieke kortingscode. Els heeft zo haar bedenkingen, met name over die unieke kortingscodes en ontdekt dat de arts vermoedelijk voor elke 10% korting die zij krijgt, zelf tussen de 20 à 40 % betaalt krijgt van de supplementenfirma. Het blijkt een wijdverbreide praktijk te zijn.

Na onderzoek in het UZ worden de stemproblemen vastgesteld en wordt intense therapie gestart. Bovendien, na enkele maanden zoeken, geeft een second opinion veel meer duidelijkheid over alle andere klachten: Long-covid. Een moeilijke diagnose, maar gelukkig is er nu een echt “waarom” van het uitvallen. Het echte herstel kan beginnen met de juiste behandeling en herstelprocedures. Vanaf heden is Els terug, en klaar voor haar nieuwe voorstelling vol frisse moed, terug gezond, met veel goesting.

Ze komt dit najaar met de show Wat doe ik hier? , een voorstelling waarin ze elke avond een andere bekende Vlaming op de ludieke rooster gaat leggen. De bv zelf onthult ze nooit op voorhand, het wordt een echte mystery guest. Een show waarin ze zowel de draak gaat steken met de bv’s, met zichzelf en de hele wereld. Maar waar ook plaats is voor mooie, ontroerende en integere ontboezemingen, zowel van de bekende gast als van zichzelf.

In september start er een reeks try-outs, om op 5 oktober in première te gaan in Arenberg Antwerpen. Het wordt bovendien een dubbel feest, want Els verjaart ook op die dag. Vanaf dan volgt er een tournee door heel Vlaanderen. Tickets via www.elsdeschepper.be .