.
News Image

Ellende stopt niet bij De Pfaffs

Dochters kunnen ziekte Carmen erven.


Carmen Pfaff staat deze week in de nieuwe Dag Allemaal. Ondanks het feit dat zij en Jean-Marie nog maar onlangs besloten hebben om hun villa te verkopen, hebben ze een trappenlift laten installeren in hun huidige woning. Alleen op die manier kan Carmen nog boven geraken. Het zegt veel over hoe slecht het wel gaat met de mama die jarenlang de familie Pfaff recht wist te houden. Nu heeft zij de steun nodig van haar man Jean-Marie. Gelukkig zijn dochters Kelly, Debby en Lyndsey altijd bereid om bij te springen waar nodig. Carmen sukkelt al vele jaren met haar gezondheid.



Vorige zomer zagen we Carmen en Jean-Marie nog bij de première van de zaalshow van komiek Luc Caals in Blankenberge. Op die mooie negende juli 2015 had Carmen alle moed bij elkaar geschraapt om samen met haar man en kleinkinderen Shania en Kenji - de kinderen van Kelly Pfaff en Sam Gooris - te gaan lachen met de grappen en grollen van hun goede vriend Luc Caals. Maar terwijl Carmen op de stoel aan het toekijken was hoe een bomvolle zaal zat te genieten van de show, moest zij de pijn verbijten. Het ging Carmen echt niet goed af. Ze vertelde ons dat ze enorm veel pijn had.



Carmen is een harde tante. Chapeau hoe zij jarenlang haar kinderen heeft weten op te voeden. De ene keer in Beveren, plots in het verre Duitsland, nadien weer in Brasschaat. Dochters Kelly, Lyndsey en Debby weten maar al te goed hoe belangrijk hun mama in hun leven was en nog steeds is. De band van de familie Pfaff is er ééntje uit de duizend. Ongetwijfeld valt daar af en toe wel eens een hard woord maar de afstammelingen van Jean-Marie Pfaff zijn echt wel close met elkaar. En geloof ons maar, dat is niet alleen zo wanneer er een camera in de buurt is.

Carmen lag de afgelopen jaren meermaals in het ziekenhuis. Carmen was jarenlang de ruggegraat van de familie Pfaff maar de laatste jaren sukkelt ze met haar gezondheid. Carmen Pfaff heeft haar portie pech echt al wel gehad. Ze heeft de afgelopen jaren ene probleem na het andere gehad en sukkelt al vele jaren met haar rug. Daarna brak ze een aantal keer ruggewervels. Carmen hoopte altijd snel te herstellen maar eer het zover was, was daar de volgende breuk al en zo bleef dat maar door gaan. Niet echt leuk voor Carmen. Tijdens een zoveelste ziekenhuisopname kwam aan het licht dat Carmen osteoporose had.



En dan mag een mens hopen dat daarmee alle ellende stopt. Niet dus. Aan Dag Allemaal vertelde Carmen vorige week dat ze met enkele gebroken wervels zit. De pijn die Carmen moet verdragen is niet te harden. De situatie is zelfs zo erg dat ze al een jaar niet meer achteraan in hun (grote) tuin is geweest. En dat heeft dan totaal niets met het Belgisch regenweer te maken. Carmen hoopte dat ze haar in de pijnkliniek zouden kunnen helpen maar haar probleem is zo groot dat ze haar daar niet meer kunnen helpen. Wat is er dan allemaal aan de hand dat Carmen niet meer geholpen kan worden?



De bovenrug van Carmen is een slagveld en is helemaal aan elkaar aan het groeien. Haar onderrug is dan weer net het tegenovergestelde en dreigt volledig uit elkaar te vallen. Daar waar er ondertussen een tekort aan kalk is, is die kalk in de bovenrug te fel aanwezig. Carmen zou Morfine kunnen gebruiken als pijnstiller maar daar kan ze helaas niet tegen. En een ander spierverslappend middel mag ze ook al niet meer gebruiken. Er zit dan niets anders op dan alles te ondergaan. Carmen heeft leren leven met de enorme pijn maar leuk is dat voor haar absoluut niet.



En dan mag Carmen tussendoor nog wel eens een betere dag hebben, haar toestand zorgt ervoor dat ze nooit nog kan afspreken met haar kinderen. Het afgelopen jaar bracht Carmen de nacht door op de gelijkvloerse verdieping, in een ziekenhuisbed nota bene. Sexy en leuk is dat zeker en vast niet maar Carmen kon écht niet meer naar haar eigen slaapkamper omdat die op de eerste verdieping van hun woning gelegen is. Tot een jaar geleden was Jean-Marie haar steun en toeverlaat om Carmen mee naar boven te begeleiden maar op een dag kon Carmen het echt niet meer aan om de trap te nemen en werd er een ziekenhuisbed gehuurd.



De botten van Carmen zitten al een tijdje vol barsten en scheurtjes en hoewel Carmen medicatie kreeg, was het verdict serieus: alles wat gebroken is, blijft gebroken. Zelfs haar rug zal nooit nog volledig herstellen. Een zware dobber voor Carmen die jarenlang voor de familie Pfaff zorgde. Nu zijn de rollen omgekeerd. Carmen mocht op de benedenverdieping slapen want trappen doen mocht ze niet. Carmen mag bovendien niets opheffen dat zwaarder dan 2 kilo weegt. Zelfs bij het koken heeft ze hulp nodig. Aardappelen afgieten is verboden, dat is dus de taak van Jean-Marie. De kinderen van Carmen en Jean-Marie springen bij waar nodig.



Vorige zomer, kort na onze ontmoeting bij Luc Caals was er een nieuwe tegenslag: een dubbele longontsteking. Doordat ze een stevige bacterie had opgelopen, moest Carmen ook nog eens extra antibiotica nemen. Carmen laat zich niet snel kennen en stelde een onderzoek in het ziekenhuis zo lang mogelijk uit. Carmen is en blijft Carmen en wou het ziekenhuis zo snel mogelijk verlaten. Gelukkig luisterde ze naar het advies van de specialisten in het ziekenhuis en ziekte ze daar uit. En dat was echt wel nodig. Carmen was zo ziek dat ze vreesde dat ze het deze keer niet zou overleven. Geen onlogische gedachte want er was eerder iets dramatisch gebeurd.



De mama van Carmen overleed op 59-jarige leeftijd omdat haar longen zwart waren. En neen, de mama van Carmen rookte nooit. Carmen was op dat moment ook 59 en vreesde het ergste. Zover kwam het gelukkig niet. Carmen herstelde van de dubbele longontsteking en mocht naar huis. Maar dat was niet het einde van haar lijdensweg. Ondertussen kon ze dus niet meer boven in haar eigen bedje gaan slapen. Vandaag vertelt Carmen in Dag Allemaal dat ze ondertussen vernomen heeft dat haar probleem genetisch bepaald is en dat haar moeder en haar overgrootmoeder eigenlijk hetzelfde probleem hadden. En dat nieuws zorgt weer voor een nieuw probleem.

Het kan namelijk zijn dat Kelly, Debby en Lyndsey met de tijd ook last beginnen te krijgen van broze botten. Die ongerustheid knaagt nu ook weer bij Carmen. En dan mag de medische wereld door de jaren heen enorm geëvolueerd zijn, er is echt geen oplossing meer voor het probleem van Carmen. Normaal gezien zouden ze Carmen nog aan haar rug kunnen opereren maar omdat de botten zo broos en breekbaar zijn, kan dat helaas niet meer. Carmen is ondertussen ook 2 centimeter korter geworden en dat zorgt dan weer voor een huidoverschot. En de buikspieroefening die nuttig zijn om dat overschot weg te werken zijn dan weer verboden.



Carmen heeft het duidelijk zwaar met haar toestand en dan is er nog de heisa rond de mogelijke verkoop van hun eerste villa. Die villa staat nu al 7 jaar te koop en de prijs ervan werd onlangs aangepast naar 895.000 euro. Dat zou een koopje moeten zijn maar niemand die tot hiertoe deze prijs wil betalen. De oorspronkelijke vraagprijs van 1.895.000 euro is al lang verleden tijd. Als hun huidige woning sneller verkocht zou zijn dan hun villa, dan overwegen Carmen en Jean-Marie naar hun veel te grote villa te verhuizen. Alleen al omdat daar alles op de gelijkvloers gelegen is.



Maar of het snel zover zal komen is niet duidelijk. De huidige woonst van Carmen en Jean-Marie is gelegen in een rustige en doodlopende straat in Brasschaat. Hun huis is de allerlaatste woning die in de straat geleven is. Het huis is een aantrekkelijk pand met een bijzonder mooie ligging. Hoeveel de Pfaffs voor hun huidige woonst willen krijgen is niet duidelijk.