.
News Image

Eliot in eerste halve finale van Eurovisie Songfestival

18-jarige Eliot op 14 mei op Eurovisie Songfestival.


Sinds maandagavond weten we dat Eliot, onze Belgische kandidaat, in de eerste (dinsdag 14 mei) halve finale mag optreden. Eliot treedt aan in de 2e helft van de 1e halve finale. Daar neemt hij het op tegen onder andere Australië, Cyprus, Portugal, IJsland en Wit-Rusland.

Nederland treedt op in de 2e halve finale op 16 mei. Op 28 februari zal Eliot zijn nummer voorstellen. De grote finale in Tel Aviv gaat doorop zaterdag 18 mei. De kandidaten van de ‘grote 5’ (Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië) en van Israël zijn rechtstreeks geplaatst voor de finale op zaterdag.



Intussen maken steeds meer landen hun kandidaat bekend. Albanië, Armenië, Cyprus, De Republiek Macedonië, Frankrijk, Malta, San Marino en Spanje hebben hun kandidaten al aangekondigd, naast België en onze noorderburen. Voor Nederland zal Duncan Laurence, bekend van ‘The voice of Holland’, naar Tel Aviv gaan. Het nummer is nog niet bekend. Ook voor onze Eliot is nog niet bekend gemaakt met welk lied hij naar het Eurovisiesongfestival trekt, hier communiceert RTBF later nog over.



Nog ander leuk Eurovisie-nieuws: Sennek, onze Songfestival-kandidate van vorig jaar, schreef een nummer voor de Noorse voorrondes voor het Eurovisiesongfestival. Noorwegen houdt de nationale selectie Melodi Grand Prix 2019. Zangeres Carina Dahl brengt er het nummer ‘Hold me down’, geschreven door Sennek en Jeroen Swinnen, waarmee ze hoopt in Israël te kunnen optreden. Nog 9 andere kandidaten dingen mee naar de winst. Op 2 maart weten we of Carina voor Noorwegen naar Tel Aviv mag, mét het nummer van Sennek.


Bio van Eliot

Meer Over:

Eliot