.
News Image

Een modebewuste Keuken van Sofie

Met Lien Degol.
De stijlvolle Lien Degol kennen we vooral als styliste en modegoeroe, maar in de week van 29 februari geeft ze in de Keuken van Sofie ook haar eetgewoonten prijs. Lien volgt namelijk een koolhydraatvrij dieet, waardoor ze het voorbije anderhalf jaar maar liefst 16 kilogram verloor. Ze voelt zich beter dan ooit en Sofie bedenkt dan ook met plezier enkele nieuwe koolhydraatarme gerechten voor haar.

Lien was als kind verzot op steak met friet. Haar nieuwe eetpatroon laat echter geen frietjes meer toe, maar daar weet Sofie gelukkig raad mee. Op maandag 29/02 maakt ze op basis van kool- en boterraap groentefrietjes, die samen met een peper-champignonsaus en avocadomayonaise gereserveerd worden bij de steak. Lien is wat wantrouwig: kunnen groenten haar geliefde frietjes vervangen?

Het enige wat Lien nooit op haar menu zet is vis. Ze heeft er een afkeer van sinds haar zwangerschap, maar op dinsdag 01/03 probeert Sofie haar op andere gedachten te brengen. Dit keer is het niet Lien, maar Sofie die voor een ‘make-over’ zorgt: het klassieke kabeljauwhaasje transformeert ze tot een gepocheerde kabeljauw met erwtenmousse en gebakken daikon, ook gekend als witte rammenas. Kan ze Lien daarmee overtuigen?

Lien houdt van ovenschotels met puree, maar die bevatten enorm veel koolhydraten. Op woensdag 02/03 steekt Sofie Liens lievelingsgerecht daarom in een gezonder jasje: met pittige merguez worstjes en een bom aan groenten, waaronder zoete aardappel, witte kool en gegratineerde bloemkool.

Lien is een echte vleeseter en houdt bovendien enorm van de Italiaanse keuken. Op donderdag 03/03 combineert Sofie beide elementen in een meatzza: een pizza met een bodem van vlees in plaats van deeg. Karnivoor Lien kan niet wachten om eraan te beginnen.

Op vrijdag 04/03 wordt de week afgesloten met twee koolhydraat- én suikervrije desserts. Beginnen doet Sofie met pavlova met rode vruchten, nadien staan er nog bloemkoolwafels met chocolade op het menu. Twee topgerechten om lekker luchtig het weekend in te zetten.

OP HET MENU
Op maandag 29/02: steak met peper-champignonsaus, groentefrietjes en avocadomayonaise
Op dinsdag 01/03: gepocheerde kabeljauw met erwtenmousse en gebakken daikon
Op woensdag 02/03: ovenschotel met merguez, zoete aardappel en gegratineerde bloemkool
Op donderdag 03/03: meatzza
Op vrijdag 04/03: suikervrije pavlova met rode vruchten en bloemkoolwafel met chocolade

Bio van Lien Degol en Sofie Dumont