.
Pieter Aspe
donderdag 1 augustus 2019

Echtgenote Pieter Aspe kraakt onder kritiek

“Manipulator, leugenachtig mens, fortuinjaagster,…” 


Toen Pieter Aspe en Tamara Hanegraaf elkaar ontmoetten was het liefde op het eerste gezicht. Na amper drie maanden stapten ze al in het huwelijksbootje. Maar erg rooskleurig verliepen die eerste maanden niet. Tamara werd zwaar onder vuur genomen en kraakte volledig onder de kritiek. Het was onder meer dat snelle huwelijk waarvoor Tamara zwaar werd aangepakt. Maar in Dag Allemaal stelt ze duidelijk dat het Pieters idee was om zo snel in het huwelijksbootje te stappen. “Ik zit echt niet achter zijn geld aan,” klinkt het duidelijk bij de 52-jarige Tamara Hanegraaf.

De kritiek die Tamara moest slikken toen het koppel pas samen was, kwam hard aan. “Wat ik allemaal heb moeten slikken, is schandalig,” aldus Tamara die toegeeft dat ze er zelfs fysiek ziek van werd. Onder meer Siska Schoeters noemde Tamara op nationale televisie een ‘golddigger’. “Welk recht heeft zij om zo’n oordeel over mij te vellen?” spreekt Tamara duidelijke taal.

“Manipulator, leugenachtig mens, fortuinjaagster,…” het zijn maar enkele van de verwijten die Tamara naar haar hoofd geslingerd kreeg. De vrouw geeft toe dat ze zwaar heeft geleden: “Ik kreeg er zoveel stress van dat ik vier maanden met een maagontsteking heb rondgelopen,” geeft Tamara toe in Dag Allemaal. Toch begon het liefdesverhaal tussen de schrijver en zijn nieuwe muze erg onschuldig…

Tamara las een interview met Pieter Aspe in Dag Allemaal en vond dat hij op zo’n mooie manier over zijn overleden echtgenote Bernadette schreef… Het greep haar zo bij de keel dat ze Pieter een berichtje stuurde via Facebook. “Ik had helemaal niet verwacht dat hij een antwoord zou sturen. Hij doet dat normaal nooit, weet ik nu. Maar ik had hem gecharmeerd, blijkbaar…”

En Pieter Aspe gebruikte dan een smoes om voor het eerst af te spreken met Tamara… Tamara werkt voor het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol en Pieter vroeg om eens af te spreken omdat hij research aan het doen was voor een nieuw boek, maar dat bleek helemaal niet waar. Tamara geeft toe dat ze Pieter eerst wantrouwde. Ze vroeg zich zelfs af of ze niet voor de gek gehouden werd door iemand met een vals profiel. “ik kende Pieter niet, had nooit een boek van hem gelezen of een aflevering van Aspe op tv gezien. Ik vertrouwde het zaakje eigenlijk niet…” Tot Pieter haar opbelde. “En in geen tijd was het ijs gebroken…” Tot hun tweede date volledig fout liep…

Na hun eerste geslaagde date waar er meteen een klik was, spraken Pieter en Tamara de volgende dag al meteen opnieuw af. Maar toen liep het grondig fout. “Ik dacht dat Pieter naar Mol zou komen en hij ging ervan uit dat ik naar Brugge ging afzakken. Man, hij was kwaad,” klinkt het bij Tamara in Dag Allemaal. Hoe moest Tamara dit misverstand oplossen? “Hij dacht dat ik met zijn voeten wilde rammelen. Hij nam zijn telefoon niet op, dus ben ik maar met een taxi naar Brugge gereden. Sindsdien zijn we onafscheidelijk,” klinkt het verliefd bij Tamara in Dag Allemaal.

Luttele dagen later trokken Pieter Aspe en Tamara naar Rome en daar blies de schrijver Tamara volledig van haar sokken met een ongelooflijk verzoek: “Als je me echt beter wilt leren kennen, trouw dan met mij,” klonk het bij Pieter Aspe in Rome. En drie maanden later stapte het koppel al in het huwelijksbootje. En toen begon de kritiek pas echt. Maar Tamara is een sterke vrouw en laat zich niet doen: “Ik heb altijd lak aan alles en iedereen gehad. Ik zal mezelf nooit verloochenen, voor niets of niemand. Mensen vinden dat ik soms hard overkom, maar ik ben gewoon trouw aan mezelf. Ik ben liever zo dan achterbaks, véél liever,” spreekt Tamara duidelijke taal in Dag Allemaal.

Bio van Pieter Aspe

Meer Over:

Pieter Aspe