.
News Image

Driesterrrenrestaurant Hertog Jan sluit de deuren

Dit had niemand zien aankomen.


Straf nieuws op deze zaterdagochtendochtend: eind dit jaar gaat het restaurant Hertog Jan dicht. Dat hebben Gert De Mangeleer en Joachim Boudens in het holst van de nacht laten weten via een persbericht. Hertog Jan heeft drie sterren in de Michelingids en 19/20 bij Gault&Millau



22 december 2018 is de dag waarop wij samen met ons team voor de allerlaatste keer onze gasten in Hertog Jan gaan verwennen, klinkt het. We hebben altijd gedroomd: eerst wilden we een eigen zaak, daarna 1 ster, nog later droomden we van 3 sterren en van een “echt restaurant” met internationale uitstraling…Onze grootste droom is steeds geweest om met Hertog Jan op een hoogtepunt in onze carrière te stoppen.



Dit is niet het einde, maar een nieuw begin. We zitten vol frisse ideeën, zijn creatiever dan ooit en staan energiek te popelen om een nieuw verhaal te schrijven. Op de eerste plaats willen we L.E.S.S. verder uitbouwen. Bovendien zeggen we de topgastronomie zeker geen vaarwel. Integendeel zelfs, we denken dat we ons niveau nog kunnen overstijgen en dromen opnieuw van een plaats waar we nu en dan nog eens het beste van onszelf kunnen geven. Maar niet in de traditionele setting van een restaurant en enkel op de momenten dat wij er zin in hebben.



Sinds 2002 hebben we telkens opnieuw onze grenzen verlegd en zijn we samen met ons team elke dag tot het uiterste gegaan om Hertog Jan tot zijn huidig niveau te brengen. We beleefden unieke momenten, ontmoetten inspirerende mensen maar we hebben ook veel gemist en opgegeven.

We willen graag, zo nu en dan, eens genieten van kleine dingen: de kinderen ophalen aan school, ‘s avonds met zijn allen samen eten, wat meer tijd om te tennissen…We verlangen enorm naar de flexibiliteit om onze agenda en ons werk anders te gaan organiseren.




Bio van Gert De Mangeleer

Meer Over:

Gert De Mangeleer