.
News Image

Wie zijn de beste koks?

Beste topchef komt alvast uit Frankrijk, maar hoe doen de Belgen het?
De Franse topchef Alain Passard van het Parijse driesterrenrestaurant l’Arpège prijkt helemaal bovenaan de lijst van honderd beste sterrenchefs. De lijst werd voor de derde keer samengesteld door een bekend Frans culinair blad. Het klassement is de optelsom van de quoteringen van ruim 500 chefs. Aan alle chefs was gevraagd een top vijf op te lijsten van de beste chefs. Alain Passard treedt in de voetsporen van Pierre Gagnaire (2015) en Michael Bras (2016).

In de lijst duiken ook vier Belgische restaurants op. Peter Goossens (Hof van Cleve, drie sterren) is de hoogst genoteerde Belg op plaats 43. Tien plaatsen lager vinden we Sergio Herman terug (The Jane, twee sterren), op nr 67 staat Gert De Mangeleer (Hertog Jan, drie sterren) en Kobe Desramaults (In de Wulf, één ster) landde op plaats 86.