.
News Image

Drie prijzen voor BRAK in Portugal!

De Belgische film Brak heeft drie prijzen gewonnen op het AVANCA Filmfestival in Portugal.


Brak (Fallow), het speelfilmdebuut van de Belgische regisseur Laurent Van Lancker, heeft drie prijzen gewonnen op het AVANCA Filmfestival in Portugal :

* Speciale Vermelding van de Jury

* Prijs voor de Beste Acteur (Tibo Vandenborre)

* Prijs voor de Beste Fotografie (Laurens De Geyter)De internationale jury bestond uit Luís Oliveira Santos (Portugal), Abu Shahed Emon (Bangladesh), Malte Wandel (Duitsland), Moghadaseh Rouhi (Iran) en Javi Navarro (Spanje). 20e AVANCA FILM FESTIVAL 2016 : website - blogspot winnaars - facebookEn als jij was geïmmigreerd ?

BRAK (Fallow) is gebaseerd op de roman ‘De Ontelbaren’ van Elvis Peeters. Deze eerste langspeelfilm van documentairemaker Laurent Van Lancker vermengd hedendaagse realiteiten met een voorspelling over een mogelijke nabije toekomst. BRAK werd gefilmd in reële locaties: vluchtelingenkampen (Calais, Begijnhofkerk Brussel) en het verlaten dorp van Doel (België). In de hoofdrollen zien we o.a. Tibo Vandenborre (Rundskop), Aurora Marion (La folie Almayer) en Sam Louwyck (Anyway the wind blows). BRAK is een productie van Polymorfilms en kon rekenen op steun van het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) & Podium. De film wordt op 14 september in de bioscoop uitgebracht.Synopsis : Fort Europa is ten onder gegaan. Noord-Europeanen zijn noodgedwongen migranten geworden. Lucas, een man uit de middenklasse, geraakt vast in een kustdorp op zoek naar een overtocht naar een beter toekomst elders anders. Doorheen de moeilijkheden en dilemma’s die hij tegenkomt, bevraagt BRAK in welke mate het doel de middelen heiligt en tot wat men bereid is om een overtocht te riskeren.Bio van Tibo Vandenborre, Laurent Van Lancker en Laurens De Geyter