.
Joris Hessels en Dominique Van Malder
donderdag 23 juni 2022

Dominique Van Malder: “Ik ben doodsbang geweest”

Hij kon nooit op reis

Vakantie, het is iets om naar uit te kijken. Jammer genoeg heeft niet iedereen het geluk om een verre buitenlandse reis te maken en brengen ze vakantie gewoon thuis door. Toen presentator en acteur Dominique Van Malder jong was, ging hij op reis met behulp van zijn boeken.

“Ik ging als kind nooit op vakantie, omdat we thuis geen centen hadden. Één dag naar Meli-pretpark dat was onze reis. Na de zomervakantie kwamen andere kinderen af met vakantieverhalen over Spanje of PortugaL En ik moest zeggen: ‘Wij zijn één dag naar De Panne geweest”. Ik ging als kind wel op reis via boeken. Ik las heel veel en de verhalen namen mij mee op reis in mijn verbeelding”, legt Van Malder uit in Nina.

Toen Dominique ouder werd en zelf geld ging verdienen, startte hij ook met het ontdekken van de wereld. Zo ging hij als twintiger met een paar vrienden naar Roemenië. En daar heeft hij nog een anekdote over die hij wil delen.

“We wandelden op een prachtige vlakte, toen er plots een hevig onweer kwam opzetten. Er was geen enkele mogelijkheid om te schuilen. Behalve… tussen de koeien. Wij zijn tussen die beesten op de grond gaan liggen, terwijl er een heftig onweer boven ons woedde. Ik heb daar doodsangsten uitgestaan. Ik ben blij dat ik het kan navertellen.”

Als Dominique nu zou mogen kiezen dan zou hij het liefst naar Thailand op reis gaan. En met een wel heel speciale bedoeling. “Ik zou daar graag workshops volgen met Thaise koks, want ik vind dat de lekkerste keuken ooit. Als je kan reizen, andere culturen kan zien en mensen kan leren kennen, moet je dat vooral doen. We leven allemaal samen op deze aardbol: hoe meer we van elkaar weten, hoe beter.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Dominique Van Malder