.
Dominique Van Malder
maandag 12 juni 2023

Dominique Van Malder: “Heel erg heb ik dat nooit gevonden”

Hij deed het niet om esthetische redenen

Dominique Van Malder is niet meer die acteur met een maatje meer. Hij liet een gastric bypass uitvoeren en verloor daarbij heel wat kilo’s. Hij voelt zich beter in zijn vel dan ooit en maakte een programma rond het hele proces en alles wat eraan vooraf ging.

Toch is zijn keuze misschien opvallend te noemen, gezien hij enkele jaren geleden nog ‘Albatros’ maakte, een reeks over zwaarlijvige mensen en gezien hij zelf vaak lachte met zijn ‘lijvige lijf’.

“Heel erg heb ik het nooit gevonden om een brede gast te zijn, da’s waar. Maar ik vind het wel erg ongezond om zo rond te lopen. Zo’n maagverkleining ga ik nooit doen, tenzij mijn lichaam erom vraagt. Dat had ik me altijd voorgenomen. Het laatste jaar vroeg mijn lichaam er niet om, het schrééuwde erom”, bekent hij in Story.

Ook Dominiques zoon Jack maakte zich zorgen om zijn papa nadat hij les had gekregen over hartproblemen. De keuze voor een maagverkleining heeft dus geen esthetische redenen, maar hij wilde niet dat zijn zoon Jack zonder hem zou moeten opgroeien.

“Na Albatros viel ik op karakter 25 kilogram af door op m’n eten te letten. Maar dan kwam ik op m’n plafond en ging de weegschaal weer naar omhoog. Afvallen kan ik wel, maar op mijn gewicht blijven is wat anders. Ik moet nog maar naar een Bicky Burger kijken of hij komt er al bij.”

Bio van Dominique Van Malder