.
Dominique Van Malder
vrijdag 29 september 2023

Dominique Van Malder: “Dat besef is er pas gekomen achteraf”

Hij maakte zelf soms pijnlijke opmerkingen

Niks dan lovende reacties op het nieuwe VRT 1 programma ‘De Club’. Het is een prachtige reeks geworden over koppels die moeite hebben om zwanger te raken op een natuurlijke manier. Prachtig, maar vooral ook erg pijnlijk.

In één van de hoofdrollen zien we Dominique Van Malder. Zijn personage blijkt onvruchtbaar te zijn, waardoor hij een zijn partner niet op een natuurlijke manier zwanger kunnen raken.

“Ik ben zelf heel vlot vader geworden. Ondertussen ben ik ook bonuspapa – mijn huidige vriendin heeft twee kinderen uit een vorige relatie – en dat ging nog makkelijker. Maar dat maakt dus dat ik zoals zoveel mensen lang niet heb stilgestaan bij hoe moeilijk het kan zijn om een kind te krijgen”, zegt Dominique in Humo.

Dominique beseft dat hij ook wel eens pijnlijke uitspraken heeft gedaan als ‘En, wanneer is het aan u?’. Pas later besefte hij dat dat een steek recht in iemands hart kon zijn.

“Dat besef is er gekomen door enkele vrienden die het moeilijk hadden om kinderen te krijgen. En ‘De Club’ heeft dat nog aangedikt. We hadden gevreesd dat de reeks alleen een snaar zou raken bij wie het probleem kent. Maar dat blijkt gelukkig niet zo te zijn.”

Bio van Dominique Van Malder