.
Dominique Van Malder - De Bachelorette
maandag 24 juli 2023

Dominique Van Malder: “Dan had ik me minder eenzaam gevoeld”

Hij krijgt regelmatig een berichtje

Met ‘Patiënt Dompi’ heeft Dominique Van Malder zich meer dan ooit blootgegeven voor heel Vlaanderen. Zo’n reeks is onvoorspelbaar, maar Dominique wist wel meteen dat hij ze wou maken met Joeri Weyn. Hij is een jeugdvriend die bij Woestijnvis als regisseur werkt.

“Als ik daar bloot op een operatietafel lig, ben ik heel kwetsbaar. Maar dat was ook het opzet: zonder taboes en vooroordelen zo’n gastric bypass uitleggen, omdat er nog zoveel misverstanden rond zijn en omdat veel mensen het nog als de gemakkelijkheidsoplossing beschouwen”, zegt Dominique in Story.

Voor Dominique was het niet meer dan normaal dat hij zelf open was tegenover Vlaanderen, want dat vraagt hij ook van de mensen die hij interviewt in ‘Radio Gaga’.

Body Positivity, steeds meer en meer mensen roepen op om positief te blijven tegen eender wie en hoe hij of zij er ook uit ziet. Maar zo lijkt het alsof het makkelijker is om obese te zijn dan vroeger.

“Ik denk dat ook. De affiche van ‘Albatros’ bestaat uit tien dikke mensen die met een ballon in ondergoed poseren en een vrouw stuurde mij een bedankje daarover. ‘Als ik dat in mijn kindertijd had gezien, had ik me minder eenzaam gevoeld’, schreef ze.”

Bio van Dominique Van Malder