.
Dominique Persoone en Fabienne
zaterdag 23 juli 2022

Dominique Persoone: “Dat doe ik nooit meer”

Hij is niet snel bang

Dominique Persoone is niet meer van ons scherm weg te slaan. Zo was hij te zien in ‘De Grootste Lefgozer’ en ‘Junior Bake Off Vlaanderen’ en dit najaar nog eens in ‘Fear Factor’. Allemaal heel leuk vindt Dominique, maar dit had hij niet meteen zien aankomen.

“Geen idee waarom ze me altijd vragen. Toen ik vijftig werd, nam ik me voor om alleen maar televisie te maken zoals k zelf ben, zonder show of acteerwerk, een beetje avontuurlijk. Teksten vanbuiten leren, dat is niet aan mij besteed. Maar kijk: sindsdien krijg ik nog meer tv-werk. Ik schrik er soms zelf van”, lacht hij in Story.

Dit najaar kunnen we op Play4 kijken naar ‘Fear Factor’. Het programma wordt in een nieuw jasje gestoken en dit keer is Alex Agnew de presentator van dienst. Één van de deelnemende BV’s is Dominique Persoone. Want ook al lijkt hij een stoere man, ook hij heeft zijn angsten.

“Ze vroegen me vooraf of ik bang ben voor spinnen, slangen, kakkerlakken, geesten, hoogtes,… niet dus. Ik ga veel op expeditie, ik ben het één en ander gewoon.”

Al is er toch één moment waarop Persoone toch doodsangsten heeft uitgestaan. “Dat was in een oorlogsmuseum in Vietnam, waarbij je in smalle tunnels kon kruipen. Op een bepaald moment zat ik vast, er begon al wat aarde naar beneden te vallen. De man achter mij begon te panikeren en riep: ‘we gaan sterven’. Ik sta dus niet te springen om opnieuw in zo’n tunnel te kruipen.”

Bio van Dominique Persoone

Meer Over:

Dominique Persoone