.
Dominique Persoone
dinsdag 20 september 2022

Dominique Persoone ‘Chocolatier of the Year’

En hij is niet de enige

Junior Bake Off Vlaanderen jurylid Dominique Persoone en Bake Off Vlaanderen jurylid Herman Van Dender werden tijdens de jaarlijkse Gault&Millau Award Show, bekroond tot ‘Chocolatier of the Year’ - Edition 2023.

Dertig jaar is Dominique Persoone met The Chocolate Line als pionier en grensverleggende chocolatier hyperactief. Zo lang zelfs dat hij zijn naam al deelt met die van zijn zoon Julius die als tweede generatie zijn intrede heeft gemaakt. Om samen met zijn vader de waarden van The Chocolate Line te bestendigen en in zijn schaduw mee te genieten van deze Award.

Dominique Persoone 'De chocolatiers van het jaar, een mooier verjaardagscadeau om ons 30 jaar bestaan te vieren kon ik me niet voorstellen. Het bewijs dat als je jouw hart volgt, je ambacht uit liefde en niet voor het geld je de top kan bereiken'.

Door Herman Van Dender de titel van Chocolatier van het Jaar voor Brussel toe te kennen, onderstreept Gault&Millau het doorzettingsvermogen en engagement van deze artisanale chocolatier die reeds enkele jaren geleden met het ‘bean-to-bar’ concept startte. Door zijn strenge selectie van cacaobonen maakt hij chocolades met een enorme aromatische rijkdom.

Herman Van Dender 'Het belangrijkste aan deze prijs is dat het de prijs is van een gans team. Ik draag hem dan ook op aan team Van Dender. ​ Na een carrière van 34 jaar is dit een heel mooie bekroning'.

Bake Off’ Vlaanderen (seizoen 6) ​ later dit najaar op Play4

Bio van Dominique Persoone

Meer Over:

Dominique Persoone