.
News Image

Dokter Geert verlaat Thuis

Luc verpest feest van Frank en Simonne.
Het slot van de 20ste seizoensfinale in Thuis is geëindigd met veel drama. En we hebben vooral afscheid moeten nemen van één van de meest geliefde acteurs en personages.
Al begon de slotaflevering met een scène waarin fictie en realiteit even door mekaar leken te lopen. Jana (Joy Anna Thielemans) kwam ’s ochtends na een lange nacht thuis bij de familie Bomans. Ze vertelde dat ze samen met Toon (Bill Barberis) naar Rock Werchter was geweest. Donderdagavond stond effectief een foto op de sociale media van de twee acteurs op de festivalweide.

Thuis is vrijdag gestopt voor acteur Peter Rouffaer. Het verhaal rond Geert en Hélène bereikte immers een dramatisch hoogtepunt. Marianne (Leah Thys) had de gsm van Hélène (Camilia Blereau) kunnen bemachtigen. Daarmee zou Marianne kunnen bewijzen dat Hélène haar kersverse echtgenoot bedroog met een zekere Henri. Toen Hélène ontdekte dat Marianne haar gsm had, kwam het tot een hoogoplopende ruzie met duw- en trekwerk. Geert (Peter Rouffaer) betrad het doktershuis om de twee kemphanen uit mekaar te halen. Wat er daarna is gebeurd, blijft nog een geheim tot september. In de volgende scène lag Geert immers levenloos op de grond. Neergestoken met een briefopener, zo bleek. Hélène schreeuwde de boel bij mekaar en wees Marianne aan als de dader. Die riep dat William (Luk De Koninck) kon bevestigen dat niet zij Geert om het leven had gebracht. Maar William zei ook dat Marianne de dader was. Is William de geheimzinnige Henri en speelt hij dubbelspel? Of zien we spoken? Voorlopig blijft het gissen.

Peter Rouffaer had op 13 mei zijn allerlaatste draaidag voor de serie. Zijn exit zat er al een tijdje aan te komen, want het afgelopen seizoen had hij nog maar een handvol scènes te spelen. “Ik had gerust nog willen blijven, maar de verhaallijn besliste er anders over. Het zij zo”, laat hij weten. Rouffaer debuteerde in januari 2006 in aflevering 1920 en heeft 1890 afleveringen meegedraaid in de reeks.

Een romantisch hoogtepunt was er voor Peter (Geert Hunaerts) en Femke (Vanya Wellens). De twee zijn al een hele tijd samen en Femke vond de tijd rijp om de liefde van haar leven een huwelijksaanzoek te doen. Via hulp van Nancy (Ann Pira) en Eddy (Daan Hugaert) waren er allemaal ballonnen opgelaten in het notariaat waarop de boodschap ‘wil je met me trouwen?’ stond. Het ziet er dus naar uit dat we volgend seizoen een nieuw huwelijk in Thuis krijgen.

Het was ook een komen en gaan van oude bekenden in de reeks. Franky Bomans (Jef Hoogmartens) heeft afscheid genomen om terug te keren naar de States. Daar zal hij een geslachtsoperatie ondergaan. Later komt hij terug naar België voor enkele andere medische ingrepen in het UZ van Gent. Het ziet er dus naar uit dat we volgend seizoen een nieuwe dochter te zien krijgen voor Frank en Simonne. Wie deze rol zal spelen, blijft nog een groot geheim.

En hoe is het afgelopen met Luc Bomans (Mark Willems)? Na een aanvaring met Yvette (Chris Boni), waarbij deze keihard met een borstel in Luc’s gezicht mepte, was het voor Luc stilaan duidelijk dat hij alles en iedereen voor altijd heeft verloren. In de Zus & Zo, waar Frank (Pol Goossen) en Simonne (Marleen Merckx) hun huwelijksverjaardag vierden, slaagde hij erin een afscheidsboodschap te laten afspelen op een DVD’tje waar foto’s opstonden die tijdens het jubileum werden geprojecteerd. Luc bood zijn excuses aan bij iedereen die hij ooit kwaad deed. Ondertussen zag de kijker hoe Luc naar één van de verlaten ruimtes van de Zus & Zo trok, en zichzelf ophing met een touw. De definitieve ondergang van Luc Bomans? Dat laten de makers van Thuis nog even in het ongewisse.

Thuis heeft een nooit gezien topseizoen achter de rug met gemiddeld 1.250.000 mensen die elke dag live keken. Daarbij kwamen ook nog eens 100.000 uitgestelde kijkers. De VRT beseft dat het met Thuis een goudhaantje beet heeft en blijft de reeks ook komend seizoen flink uitspelen in haar programma-aanbod. Het 21ste seizoen, waarvan de voorbije maand al enkele afleveringen zijn ingeblikt, gaat op maandag 31 augustus van start op Eén.