.
News Image

Documentairefilm Arno komt eraan

Deze maand is het zover.


Een documentairefilm over de Vlaamse rocklegende Arno van de Gentse regisseur Pascal Poissonnier, die er twee jaar lang in geslaagd is om dichterbij de zanger te geraken en zijn denkprocessen en emoties te vatten. Dit verrassende portret van Arno, is een productie van Savage Film, bekend van o.a. de docu’s Gardenia, The Land of the Enlightened maar ook van D’Ardennen en Rundskop. De film wordt in wereldpremière vertoond op het komende Filmfestival van Gent en komt op 19 oktober uit in de bioscoop.Arno Hintjens hoeft weinig introductie, big in Belgium en ver daarbuiten. Voor het eerst in meer dan 40 jaar carrière gaat hij er mee akkoord dat een filmmaker hem gedurende zijn creatief proces kan volgen, kan meekijken in zijn dansend, dwars en dwangmatig hoofd. Mee de opnamestudio in, op tournee doorheen Europa, de VS en Japan.
Dat Arno geen makkelijk mens is, hoeft ook al weinig uitleg en toch is hij ook de grootste charmeur van België, een enigmatisch figuur. De concertzalen zitten vol, waarom dan stoppen? Wie hem aan het werk op een podium of voor de camera ziet, kan niet ontkennen dat hij blijft fascineren. Wie hem van dichtbij leert kennen, weet waarom hij moederziel alleen door het leven gaat. Maar dat deert hem niet. Zo heeft hij het graag. Z’n levenspad is daarvan het grootste bewijs. 35 albums en nog meer stuk gelopen relaties. Arno is zijn eigen grootste vijand. Op het podium is hij nog steeds dat jonge veulen, naast het podium een oude man. ‘Je suis un vieux motherfucker’ zingt hij in één van zijn nieuwe songs. Doorheen dit alles probeert de filmmaker dichterbij Arno te komen, het enigma wat op te helderen, vat te krijgen op het gebeuren.
Pascal Poissonnier (1973) is naast filmmaker, eveneens docent film aan de School of Arts (Gent). Zijn afstudeerkortfilm Dat Ben Ik werd in binnen - en buitenland bijzonder goed onthaald. Selecties voor diverse internationale filmfestivals en enkele prijzen zijn daarvan de getuigen. Tot op vandaag is hij nog steeds verbonden als videast aan diverse theaterhuizen en situeren de projecten zich op Europees niveau. Zo werkte hij o.a. samen de Franse theaterregisseur Julien Fisera aan de opera ‘BE WITH ME NOW’ (première juli 2015, festival d’Aix en Provence) en met de Frans/Tsjechische componist François Sarhan voor de voorstelling LÂCHEZ TOUT. Sinds 2007 werkt Pascal ook samen met Bart Van Langendonck van Savage Film wat resulteerde in de documentaires Walking back to happiness en No Comment.​Vanaf woensdag 19 oktober kan je in de bioscoop naar de documentairefilm gaan kijken.

Bio van Arno

Meer Over:

Arno