.
Adamo
zondag 26 februari 2023

Adamo: “Het eerste jaar zonder telefoontje, dat is hard”

Hij en Arno hadden een bijzondere vriendschap

Adamo mag dan wel al 79 zijn, dat weerhoudt de zanger er niet van om eind mei aan een nieuwe concertreeks te starten. Dit keer trekt hij gewoon door België en laat hij de internationale podia even links liggen.

“Wist je dat mijn carrière in Vlaanderen gelanceerd is, toen Tony Corsari me uitnodigde voor zijn tv-show? Wat later volgde Radio 2 en zo ging de bal aan het rollen. En het is dankzij Arno’s versie van ‘Les filles du bord de mer’ dat ik ook crédibilité kreeg bij een jonger publiek”, vertelt Adamo in Dag Allemaal.

Adamo is altijd goed bevriend geweest met Arno en vindt het nog steeds moeilijk om over de dood te praten van zijn goede vriend. Hij koestert hun bijzondere vriendschap, die hij zelf authentiek noemt.

“Ieder jaar op Valentijn belde hij me op om te zeggen dat hij zij copain graag zag. Dit jaar was het eerste zonder telefoontje. Da’s hard. Een maand voor z’n dood belde ik hem op om te zeggen dat ik zou langskomen, maar hij zei dat hij moe was, en dat hij me later zou terugbellen. Het is er nooit meer van gekomen.”

Het zette Adamo aan het denken en sinds het overlijden van Arno beseft de zanger nog meer dat hij elke dag alles uit het leven moet halen. “En dat ben ik van plan. Met de stemproblemen die ik nu heb vinden sommigen dat ik beter met pensioen ga. Maar wat dan? Mij steendood vervelen? Non, merci. Laat die tournee maar komen, ik kijk ernaar uit.”