.
Willy Sommers
woensdag 7 februari 2024

Dochter Willy Sommers: “Moet dat nu echt?”

Maar ze ziet hem genieten

Willy Sommers is een van de populairste schlagerzangers van ons land. Hij draait al vele jaren mee en zit nog overal de tent of zaal op zijn kop. Zijn kinderen Luna en Luka zijn erg trost op hem

Maar ondanks zijn 71 jaar blijft Willy hard werken en lijkt hij het nooit kalmer aan te willen doen. Ook zijn kinderen vragen zich wel eens af wanneer hij het rustiger aan gaat doen.

“Als hij, zoals onlangs in het weekend, nog een optreden heeft om middernacht, denk ik: moet dat nu? Dan is hij pas tegen 3 of 4 uur thuis. Maar als hij de dag erna dolenthousiast foto's toont - 'Kijk eens wat een leuk feestje het was!' - verdwijnt die gedachte zo weer uit mijn hoofd. Hij haalt nog veel voldoening uit optreden. Ik zie hem alleen stoppen als het absoluut moet”, zegt Luna in Humo.

5 jaar geleden kreeg Sommers last van hartritmestoornissen. Dat was niet alleen voor hem maar ook voor zijn gezin erg schrikken. Al beseften zij ook heel goed dat het voor hem een groot drama was.

“Zijn kroonslagader was voor 97 procent dichtgeslibd. Hij moest met spoed worden geopereerd. Maar voor hem was het grootste drama dat hij die avond niet kon optreden. Hij wilde die mensen niet teleurstellen. Hij doet alles voor zijn publiek.”

Bio van Willy Sommers

Meer Over:

Willy Sommers