.
Martine Jonckheere in Familie
dinsdag 5 april 2022

Dit is niet de reden voor het ontslag van Martine Jonckheere en Gunther Levi

Het is niet wat iedereen denkt

Wanneer je naar 'Familie' kijkt zal je zien dat er heel wat nieuwe personages hun intrede hebben gemaakt de laatste maanden en zelfs jaren. Ook heel wat oude personages zijn uit de reeks verdwenen. De grootste schok kwam er toen het vertrek van Gunther Levi en Martine Jonckheere werd aangekondigd. Zo was Gunther er al meer dan 23 jaar bij.

Fans hebben er het raden naar waarom zo’n populaire personages de reeks moesten verlaten. En ook Martine en Gunther hadden geen idee. “Ik werd samen met Gunther door de drie CEO’s van vtm gevraagd voor een lunch. Dat vond ik wel respectvol. Toen ik hen vroeg of ons ontslag te maken had met een mogelijke verjonging, waarvan in de wandelgangen toch al een tijdje sprake was, ontkenden ze dat in alle toonaarden.”

Maar wat is dan de echte reden van het vertrek van deze twee acteurs? “Ze wilden een schokeffect bereiken bij de kijkers, dat was hun uitleg. ‘Kill your Darlings’, zoals ze dat bij ‘Game of Thrones’ hadden gedaan met enkele populaire figureren. In de wandelgangen deed het ook een tijdje het gerucht de ronde dat 'Familie' ook meer moest inspelen op het multiculturele, wat in tv-land toch al een tijdje aan de gang was”, verklaart Martine in Primo.

Download onze app voor iOS of Android