.
Martine Jonckheere in Familie - aflevering 6834
dinsdag 23 april 2024

Martine Jonckheere: “Ze mogen zich niet minder vrouw voelen”

Ze weet wat ze doormaken

Gezonde voeding is voor Martine Jonckheere het allerbelangrijkste. Ze heeft het nodig om fit en gezond te blijven en het behoort tot haar levensstijl.

“Mijn moeder was een professionele kokkin en benadrukte altijd hoe belangrijk kwalitatief eten is. Je zal me weinig op restaurant zien, wat ik trouwens sowieso te duur vind. Ik spendeer mijn geld veel liever aan kwalitatieve ingrediënten, het liefst biologisch.' Fastfood is al helemaal niet aan de orde. 'Ik walg ervan. Het zal wel lekker zijn, maar voedzaam allesbehalve”, lacht Jonckheere in Dag Allemaal.

Martine is 67, maar dat zou je haar niet aangeven. Ze wordt nog altijd volop geprezen voor haar looks, maar net zoals iedereen heeft ook zij zo haar onzekerheden.

“Vroeger had ik soms last van een laag zelfbeeld, naarmate ik ouder word, kan ik die complexen meer opzijschuiven. Zeker na alles wat ik meemaakte. Soms krijg ik vragen van lotgenoten met borstprothesen die niet goed weten welke bikini ze best kunnen dragen. Hen wil ik toewensen dat ze zich hierdoor niet minder vrouw mogen voelen. Na alles wat ik meemaakte, ben ik in de eerste plaats vooral heel dankbaar dat ik gezond ben. Al wat ik daar zelf aan kan bijdragen, doe ik dan ook.”