.
News Image

Dit is de nieuwe single van Johan Kalifa Bals

En die klinkt geweldig.


Johan Kalifa Bals, beter bekend als politieagent Obi uit De Buurtpolitie is niet alleen acteur, maar ook zanger. Met zijn eigen interpretatie van Vlaanderen van Paul Van Vliet maakte het grote publiek voor het eerst kennis met Johan Kalifa als zanger en daar wil hij nu verder op bouwen. Twee weken geleden nam hij dan ook voor het eerst een eigen videoclip op voor zijn nieuwe nummer ‘Dans met me mee’, waarvan de première voorzien is op Ment TV op vrijdag 21 augustus.





“Als acteur heb ik ondertussen bekendheid verworven door mijn personage Obi in De Buurtpolitie, maar wat de meeste mensen nog niet weten is dat ik in de eerste plaats zanger ben”, reageert Johan Kalifa Bals. “Ik studeerde aan het conservatorium in Brussel waar ik de richting musical volgde. Ik ben dus een musicalacteur waardoor zowel zingen, acteren als dansen in mijn opleiding zat. Deze combinatie wilde ik dan ook graag laten zien in de videoclip van mijn nieuwe nummer. ‘Dans met me mee’ is mijn eerste eigen single. Een feel good nummer waarmee ik de negatieve coronaperiode van de afgelopen maanden even op de achtergrond wil schuiven”, gaat de acteur verder.



En daarmee bedoelt hij de huidige coronacrisis. Zelf werden Johan en zijn vriendin door Covid-19 getroffen, gelukkig zonder al te veel erg. “Het is de bedoeling dat de mensen goedgezind worden als ze het nummer horen en de positiviteit weer even zegeviert. Voor de videoclip kreeg ik de medewerking en toestemming van mijn eigen gemeente, de gemeente Brasschaat, om op te nemen in het prachtige park van Brasschaat. Samen met een aantal danseressen heb ik mijn dansskills opnieuw bovengehaald…Choreograaf van Pivolte Werner Leysen, stond er dan ook meteen voor open om mee te werken aan het project! De opnames zijn vlot en zonder problemen verlopen, al was het wel puffen geblazen bij temperaturen van 35 graden… Maar het was de moeite waard om de warmte te trotseren en ik ben tevreden dat ik het nummer en de clip nu op het grote publiek kan loslaten.”