.
News Image

Dirk Van den Bogaert niet meer in VTM NIEUWS

Wat gaat Dirk nu doen?

Donderdagavond zag je VTM. Dirk Van den Bogaert voor de laatste keer tijdens een live-interventie op VTM NIEUWS. De Wetstraatjournalist heeft ervoor gekozen om DPG Media te verlaten. Neen, er is geen ruzie of onvrede, integendeel. Dirk Van den Bogaert werd in 2018 65 jaar en kon dus van zijn pensioen gaan genieten. Dat zag Van den Bogaert echter niet zitten. Hij wou de in aantocht zijnde twee grote verkiezingen namelijk nog meemaken. Nu we al een tijdje een regering hebben, is het tijd om afscheid te nemen van de kijker.

Maar liefst 32 jaar geleden begon Dirk Van den Bogaert voor VTM te werden, zo’n 30 jaar als journalist in de Wetstraat. Politiek was dan ook zijn dada. U herinnert zich zonder twijfel de vele interventies waarbij Van den Bogaert het de dames en heren politici moeilijk maakte. Dat kon hij, want Van den Bogaert wist iedere keer weer waar hij het over had.

VTM NIEUWS liet Dirk Van den Bogaert niet zomaar vertrekken. Op het einde van de nieuwsuitzending werd de journalist bedankt met een mooi carrièrefilmpje én bloemen van Dany Verstraeten. Dirk Van den Bogaert blijft nog een tijdje aan de slag, maar niet meer in beeld. Jarenlang zorgde Dirk Van den Bogaert voor de politieke gasten in het VTM NIEUWS op zondagmiddag. Aanstaande zondag is Van den Bogaert zelf de politieke gast en dat is voor hem een hele eer.

Om het met de woorden van Dany Verstraeten te zeggen: “De politici zullen jou missen, de ene al wat meer dan de andere. Je kan Dirk Van den Bogaert weghalen uit de Wetstraat, maar je haalt de Wetstraat niet weg uit Dirk Van den Bogaert en dat is een goede zaak.”

Bio van Dirk Van den Bogaert en Dany Verstraeten